X

Ministrul Muncii: 2 IMPORTANTE Anunturi de ULTIMA ORA pentru Toti Romanii Tarii

Ministrul Muncii aduce in imediata atentie a tuturor romanilor din tara 2 anunturi foarte importante care sunt legate, intr-o prima faza, de ajutoarele pentru pensionarii care au venituri mai mici de 3.000 de LEI, iar asta pentru ca in prima jumatate a lunii octombrie ele vor fi livrate pe carduri, sau de catre postasii care aduc pensiile.

Ministrul Muncii vorbeste deasemenea mai jos si despre necesitatea de a li se oferi sanse egale femeilor cand vine vorba despre locurile de munca, si nu numai, Bucurestiul devenind de saptamana aceasta gazda pentru leadership-ul feminim francofon, anul 2023 fiind cel in care Romania aniverseaza 30 de ani de francofonie institutionala.

“Au fost tipărite tichetele de pensii cu ajutoarele pentru pensionarii cu venituri sub 3.000 de lei, banii vor ajunge începând cu prima jumătate a lunii octombrie În prima jumătate a lunii octombrie va începe livrarea pensiilor prin mandat poștal, iar de pe 12 octombrie vor fi alimentate conturile pentru beneficiarii care au optat pentru încasarea pensiilor pe card. Ajutoarele se acordă, în octombrie, după cum urmează.

In cuantum de 500 lei, dacă nivelul veniturilor lunare este de până la 1.500 lei inclusiv; în cuantum de 400 lei, dacă nivelul veniturilor lunare este între 1.501 lei și 2.000 lei inclusiv; în cuantum de 300 lei, dacă nivelul veniturilor lunare este între 2.001 lei și 3.000 lei inclusiv.

A doua tranșă a ajutorului pentru pensionarii cu venituri sub 3.000 de lei pe lună va fi livrată în octombrie împreună cu pensiile, așa cum prevede OUG nr. 168/2022. În acest sens, deja au fost tipărite tichetele care vor ajunge în cel mai scurt timp la beneficiari. În tichetele de pensii care ajung în octombrie este menționat și cuantumul ajutorului.

Cea mai sigură, cea mai echitabilă și cea mai progresistă cale pentru a avansa societățile noastre este să oferim șanse egale femeilor și, mai mult, să promovăm măsuri care să le ajute să își folosească întregul potențial în viața publică. Începând de astăzi, Bucureștiul este gazda și capitala leadership-ului feminin francofon. 2023 este anul în care România aniversează 30 de ani de #Francofonie instituțională.

Dacă edițiile anterioare ale Atelierului de Leadership Feminin s-au desfășurat la Paris, acum este pentru prima dată când locul se schimbă, gazda fiind Bucureștiul – Micul Paris. Va fi o săptămână în care #femei #parlamentar din România, Canada, Bulgaria, Maroc, Camerun, Republica Congo, Coasta de Fildeș, Benin și Senegal selectate de APF vor beneficia de formare oferită de profesori universitari reputați de la Școala Națională de Administrație din Paris și de la Universitatea din București cu privire la prezența femeilor în politică, politici publice, comunicare.”

This post was last modified on sept. 27, 2023, 12:10 AM 00:10

Disqus Comments Loading...