X

Armata Romana: 2 Actiuni de ULTIMA ORA Anuntate Oficial pentru Milioane de Romani ai Tarii!

Armata Romana vorbeste despre 2 actiuni oficiale de ultima ora, care au fost anuntat epentru milioane de romani din intreaga tara, iar asta pentru ca mai jos vorbeste in mod oficial despre ceea ce se intampla, iar asta pentru ca Statul Major al Apararii a organizat un simpozion privind apararea antiaeriana a tarii.

Armata Romana ia foarte in serios situatia de la granita tarii noastre, in special in contextul razboiului dintre Ucraina si Rusia, insa separat de asta ni se aduce in atentie inclusiv exercitiul Zimbru 23, unul care implica trupele romane si care se desfasoara la Smardan, in judetul Galati, cu detalii mai jos.

“”Implicațiile evoluției amenințărilor aeriene asupra organizării apărării antiaeriene a României“ a fost tema unui simpozion organizat pe 26 septembrie 2023 de Statul Major al Apărării, Brigada 1 Rachete Sol-Aer și Școala de Instruire pentru Apărare Antiaeriană la Cercul Militar Național. Speakerii și moderatorul activității, general-locotenent Corneliu Postu.

General-maior Remus Bondor, colonel Viorel-Eugen Bitan, colonel Bogdan Istrate și profesor Sorin Turturică, au abordat teme de dezbateri precum “Tendințe privind evoluția amenințărilor aeriene pe termen scurt și mediu”, “Evoluția structurală și implicațiile operaționale ale armei artilerie și rachete antiaeriene asupra arhitecturii de apărare”.

“Evoluții și preocupări la nivel național și NATO privind apărarea aeriană integrată” și au făcut și o “Incursiune în istoria armei rachete și artilerie antiaerienă”. “Scopul acestui simpozion a fost, pe de o parte, de a radiografia o situație la zi a apărării aeriene cu baza la sol în Armata României, iar pe de ală parte, să reprezinte un catalizator pentru ceea ce trebuie să însemne spiritul de corp.

De apartenență la o armă prezență în toate categoriile de forțe ale armatei și care, inclusiv în ultimul război dus în apropierea granițelor României își demonstrează încă o dată importanța.”, a precizat generalul-locotenent Corneliu Postu, directorul SMAp. La simpozion au participat ofițeri din cadrul Armatei României, sublocotenenți cursanți din cadrul Școlii de Instruire pentru Apărare Antiaeriană și ofițeri în rezervă. 𝐈𝐧𝐬𝐭𝐫𝐮𝐜𝐭̦𝐢𝐚 𝐜𝐨𝐧𝐭𝐢𝐧𝐮𝐚̆ 𝐢̂𝐧 𝐜𝐚𝐝𝐫𝐮𝐥 𝐞𝐱𝐞𝐫𝐜𝐢𝐭̦𝐢𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐙𝐈𝐌𝐁𝐑𝐔 𝟐𝟑!

Militarii Batalionului 634 Infanterie „Mareșal Joszef Pilsudski” din garnizoana Piatra Neamț desfășoară activități specifice de instruire în perioada 17 – 29 septembrie, la sediul Centrului Secundar de Instruire pentru Luptă din Smârdan, judeţul Galaţi. Activitățile de instruire au ca scop realizarea capacității de acțiune întrunită, îmbunătățirea procesului de coordonare a acțiunilor militare, precum și antrenarea în comun a subunităților participante prin folosirea tacticilor, tehnicilor și procedurilor specifice infanteriei.”

This post was last modified on sept. 28, 2023, 2:51 PM 14:51

Disqus Comments Loading...