Austria: Amenintarea de ULTIMA ORA a Romaniei pentru Nehammer dupa BLOCAREA Aderarii la Schengen

Austria Amenintarea ULTIMA ORA Romaniei Nehammer BLOCAREA Aderarii Schengen

Austria este vizata de o noua amenintare oficiala care este indreptata atat impotriva lui Karl Nehammer, cat si a guvernului de la Viena, de catre Romania dupa blocarea aderarii la Schengen in 2023, iar asta deoarece premierul roman, Marcel Ciolacu, vrea sa traga la raspundere tara pentru ceea ce face acum cancelarul sau impotriva a milioane de romani.

Austria blocheaza aderarea Romaniei la Schengen de ani de zile, desi din punct de vedere tehnic tara noastra indeplineste toate conditiile pentru aderare, iar Marcel Ciolacu vrea sa duca acest caz la Curtea de Justitie a Uniunii Europene, incercand sa profite si de sprijinul Comisiei Europene, sau a Parlamentului European, acum.

Austria este amenintata inclusiv cu faptul ca ar urma sa suporte si pierderile inregistrate de catre Romania din cauza blocarii aderarii la Schengen pana in momentul de fata, insa acest lucru va fi mai greu de pus in practica, si conform informarilor venite inclusiv de la Comisia Europeana, asa ca ramane de vazut in ce masura aceste obiective pot fi indeplinite.

“Veto-ul exprimat de Austria nu ține de criteriile pe care România deja le-a îndeplinit. Este vorba doar de o decizie arbitrară, nejustificată. Austria nu are niciun temei juridic pentru a se opune aderării României la spațiul #Schengen. Este doar o atitudine abuzivă! #România a îndeplinit toate criteriile, iar Comisia Europeană a confirmat deja acest lucru.

Drept urmare, în cazul în care Guvernul austriac va insista să-și exercite abuziv dreptul de veto, ne vom apăra și noi interesul național și vom da în judecată Austria la Curtea Europeană de Justiție. Dacă nu vom găsi o rezolvarea amiabilă, Austria va trebui să suporte pierderile înregistrate de țara noastră.”