X

Germania: Olaf Schoz ia Masuri FERME, Decizia de ULTIMA ORA pentru Schengen si Romania

Germania trece printr-o situatie ingrijoratoare in aceasta perioada, iar cancelarul Olaf Scholz a decis ca este momentul sa ia o serie de masuri ferme prin care sa oblige membrii guvernului sau sa ajunga la puncte comune cand vine vorba despre reforma sistemului de azil din Europa, pentru ca pactul european sa poata fi incheiat cat mai curand.

Germania are anumite obiective pe care vrea sa le impuna in acest plan, insa nici macar ministrii din interiorul guvernului de la Berlin nu sunt de acord cu toate, astfel ca Olaf Scholz cere rezolvarea neintelegerilor, iar daca acest lucru se va intampla si pactul european va fi incheiat, aderarea Romaniei la Schengen ar putea fi extrem de mult usurata.

Germania ia toate aceste masuri in timp ce se pregateste sa extinda si controalele la granitele cu Polonia si Cehia din cauza migratiei ilegale, Olaf Scholz incercand sa impuna o serie de masuri menite sa protejeze tara sa de problemele foarte serioase generate de catre migratia ilegala, ele urmand a fi adoptate curand.

“Am cerut un acord rapid în disputa dintre ministrul de interne Nancy Faeser și ministrul de externe Annalena Baerbock. Reforma europeană a azilului nu trebuie pusă în pericol. Germania nu ar trebui să oprească reforma azilului sau reglementarea controversată a crizei.

Regulamentul de criză negociat între statele UE ar putea scădea standardele pentru cei care caută prea mult protecție și ar elibera țările de tranzit precum Polonia sau Slovacia de responsabilitatea pentru controalele și înregistrarea la frontieră. Rezultatul ar putea fi mai mulți, nu mai puțini, refugiați care vin în Germania. Faeser a respins această critică miercuri. Ea nu vede niciun pericol de a crește fluxurile de refugiați.”

This post was last modified on sept. 28, 2023, 11:58 AM 11:58

Disqus Comments Loading...