X

Ministrul Apararii: Actiunea Oficiala de ULTIMA ORA pentru Romania Anuntata Oficial Oamenilor

Ministrul Apararii a decis sa anunte in mod oficial o actiune de ultima ora pe care a derulat-o in cursul zilelor acestora, iar asta pentru ca Angel Tîlvăr a avut o noua si importanta intrevedere cu reprezentanti ai Italiei in cadrul vizitei oficiale pe care a derulat-o acolo, discutand despre cooperarea cu Romania si Armata Romana.

Ministrul Apararii detaliaza mai jos ceea ce a fost discutat impreuna cu omologul sau, iar asta pentru ca Romania si Italia colaboreaza de foarte multa vreme in diverse domenii, in special in cel militar dupa izbucnirea razboiului din Ucraina, astfel ca aceasta intalnire este una extrem de importanta pentru tara noastra.

“În marja vizitei de lucru în Republica Italiană din perioada 24-27 septembrie, ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a avut o întrevedere cu președintele Comisiei pentru afaceri externe și apărare din Senatul italian, Stefania Craxi şi a efectuat o vizită la Centrul pentru Înalte Studii Militare în domeniul Apărării, unde a avut o întrevedere președintele instituției, amiral Giacinto Ottaviani.

Este foarte important să consolidăm cooperarea româno-italiană, pe dimensiunea parlamentară a apărării, în contextul actualelor provocări la adresa securității și stabilității spațiului european și euro-atlantic. Este mesajul pe care l-am transmis președintelui Comisiei pentru afaceri externe și apărare din Senatul italian, Stefania Craxi. Așa cum România este la granița de est a UE și a Alianței Nord-Atlantice.

Si cunoaște foarte bine tipurile de provocări și riscuri cu care se confruntă regiunea Mării Negre, așa este și cazul Italiei, ca țară mediteraneeană, care resimte efectul și implicațiile directe ale amenințărilor ce provin din sud. Împreună, putem completa evaluarea întregului spectru de amenințări la adresa securității spațiului euro-atlantic. Este necesar un efort comun pentru gestionarea amenințărilor existente la adresa securității provenite din toate direcțiile.

Apreciez că este foarte important să consolidăm cooperarea dintre țările noastre, pe dimensiunea parlamentară a apărării, în acest context al provocărilor care se manifestă la adresa securității și stabilității spațiului european și euro-atlantic. Așa cum România este la granița de est a UE și a Alianței Nord-Atlantice și cunoaște foarte bine tipurile de provocări și riscuri cu care se confruntă regiunea Mării Negre, așa este și cazul Italiei, ca țară mediteraneeană.

Care resimte efectul și implicațiile directe ale amenințărilor ce provin din sud. Împreună, putem completa evaluarea întregului spectru de amenințări la adresa securității spațiului euro-atlantic, inclusiv printr-o abordare integrată, comprehensivă și cuprinzătoare a eforturilor noastre comune în acest sens. Este necesar un efort comun pentru gestionarea amenințărilor existente la adresa securității provenite din toate direcțiile.”

This post was last modified on sept. 28, 2023, 11:16 AM 11:16

Disqus Comments Loading...