Ministrul Sanatatii a decis sa anunte in mod oficial actiunile de ultima ora care au fost implementate in Romania in ultima perioada, iar asta deoarece Alexandru Rafila aduce in atentia oamenilor investitiile care au adus mai multa aparatura in spitale, aparatura care este folosita pentru imbunatatirea sistemului medical.
Ministrul Sanatatii explica mai jos ce fel de investitii au fost facute la Bucuresti si Targu Mures, insa separat de asta vorbeste inclusiv despre oferirea de noi vaccinuri pentru romanii care vor sa fie protejati de anumite boli care pot fi prevenite prin vaccinare, cu mai multe detalii disponibile chiar acum mai jos.
“Ministerul Sănătății a finanțat achiziționarea unui Angiograf performant în cadrul Institutului de Urgență pentru Boli Cardiovasculare și Transplant Tg. Mureș. Investiția a fost în valoare de 8.3 milioane de lei și a fost finanțată din bugetul Ministerului Sănătății! Dotarea spitalelor din România cu echipamente de înaltă performanță pentru proceduri complexe reprezintă o componentă importantă din reforma și dezvoltarea sistemului de sănătate!
Spitalul Universitar de Urgență din București beneficiază de două echipamente moderne, cu fonduri de la Ministerul Sănătății Investiția s-a ridicat la cca 10 milioane de lei pentru achiziționarea și instalarea a două Angiografe (biplan și monoplan). Ministerul Sănătății investește masiv pentru dezvoltarea spitalelor din România. Pacienții au nevoie de servicii mai bune pentru diagnostic și tratament. Sănătate pentru oameni!
Până la sfârşitul anului vom introduce şi vaccinul HPV la acelaşi sistem de decontare. Marea noutate este faptul că băieţii până la vârsta de 18 ani, inclusiv 18 ani, vor avea şi ei dreptul de a se vaccina gratuit, la fel ca şi fetele, iar femeile cu vârsta cuprinsă între 19 şi 45 de ani se pot vaccina cu o reducere sau o compensare de 50% a acestui vaccin,.
Ceea ce va creşte, cred eu, foarte mult accesul la vaccinare. Interes foarte mare există. Pe data de 1 octombrie va fi cea de la care se face această metodologie nouă. Începem cu vaccinul gripal. Este normal, este vaccinul sezonier şi dacă vaccinul va ajunge în farmacii, în mod evident pe bază de prescripţie, persoanele din grupele la risc îl pot rambursa integral.
Este un pas înainte. Vaccinarea în farmacii poate să scurteze foarte mult birocraţia şi problemele care existau înainte, când Ministerul Sănătăţii achiziţiona vaccinul, îl trimitea la direcţiile de sănătate publică, medicii de familie îl ridicau de la direcţiile de sănătate publică. Era un circuit întreg care în felul acesta a dispărut.”
This post was last modified on sept. 28, 2023, 12:17 PM 12:17