Romania: Problemele de ULTIMA ORA cu Aderarea la Schengen, Situatia de Criza in UE

Romania Problemele ULTIMA ORA Aderarea Schengen Situatia Criza UE

Romania se confrunta cu o serie de probleme de ultima ora in momentul de fata, iar asta pentru ca tara nostra duce o lupta surda cu multe state din UE pentru a i se permite aderarea la Schengen, iar Consiliul JAI de astazi ar putea fi mai mult daunator, decat benefic, pentru tara noastra, din cauza crizei europene privind migrantia ilegala.

Romania nu va avea problema aderarii la Schengen in 2023 discutata in cadrul Consiliului JAI in cursul acestei zile, insa discutiile pe care le vor purta statele UE cu privire la criza migrantilor ar putea lasa extinderea Schengen pe un plan tert in perioada urmatoare, cu sanse foarte mici ca tara noastra sa aiba o sansa reala de a adera in 2023.

Romania trebuie sa puna presiuni diplomatice foarte mari pentru a adera la Schengen in 2023, conform europarlamentarului Victor Negrescu, acesta afirmand ca acest Consiliu JAI trebuie privit si ca o oportunitate pentru tara noastra sa prezinte motivele reale in baza carora aderarea la Schengen ar trebui sa fie permisa de catre celelalte state ale UE.

“Mâine va avea loc o nouă reuniune a Consiliului Justiție și Afaceri Interne (JAI) având ca temă principală de discuție subiectul migrației. În perspectiva reuniunii JAI din octombrie, trebuie să intensificăm eforturile diplomatice. Sunt abordări politice diferite şi creează foarte multe tensiuni, ceea ce este dăunător pentru o discuţie privind extinderea Schengen în România.

Si Bulgaria, chiar dacă România şi Bulgaria nu sunt responsabile pentru aceste probleme şi chiar dacă România şi Bulgaria pot oferi soluţii, aşa cum am făcut-o în cazul refugiaţilor din Ucraina. Deci chiar dacă n-avem nicio legătură, acest subiect poluează dezbaterea de interes pentru România.”