Ucraina Continua Contraofensiva, ce Teritorii Vizeaza Armata la Ora Actuala

Ucraina Continua Contraofensiva, ce Teritorii Vizeaza Armata la Ora Actuala

Ucraina continua contraofensiva din sudul tarii in momentul de fata, armata tarii luptand pentru eliberarea mai multor teritorii care se afla sub controlul fortelor Rusiei in momentul de fata, insa desigur ca succesele sunt limitate, asa cum se vede foarte clar din informarile venite de la analistii militari.

“Forțele ucrainene au avansat marginal lângă Bakhmut și în vestul regiunii Zaporizhia pe 27 septembrie. Imaginile geolocalizate publicate pe 26 septembrie indică faptul că forțele ucrainene au avansat în apropiere de Orikhovo-Vasylivka (10 km nord-vest de Bakhmut).

Imagini suplimentare geolocalizate publicate pe 26 septembrie indică faptul că forțele ruse probabil nu mai controlează o linie de tranșee lungă de aproximativ un kilometru la vest de Verbove (16 km sud-est de Orikhiv). Absența forțelor rusești în această linie de tranșee ar putea facilita progresele ucrainene în continuare în această zonă, deoarece această linie de tranșee nu mai reprezintă un obstacol semnificativ pentru forțele ucrainene.

Comandantul grupului de forțe Tavriisk ucrainean, generalul de brigadă Oleksandr Tarnavskyi a declarat că „vor fi vești bune” în direcția operațională Zaporizhia și a remarcat că forțele ucrainene avansează în mod constant, dar nu au furnizat informații suplimentare.

Situația din apropiere de Verbove rămâne neclară, deoarece milbloggeri ruși proeminenți au devenit considerabil mai puțin înclinați să raporteze în detaliu despre activitatea Rusiei în această linie de front sau să prezinte vești proaste despre eșecurile Rusiei, în timp ce o discuție despre problemele rusești raportate în acest domeniu a apărut la marginea Spațiul informațional rusesc.

Oficialul de ocupație al regiunii Zaporijia, Vladimir Rogov, a susținut pe 26 septembrie că cel puțin patru companii ucrainene cu un număr semnificativ de vehicule blindate au luat cu asalt pozițiile rusești de-a lungul liniei Robotyne-Verbove, după ce au efectuat un baraj masiv de artilerie.”