X

Armata Romana: Actiunile de ULTIMA ORA ale Soldatilor Romani, Informarile Oficiale pentru Romania

Armata Romana a derulat in aceasta perioada o serie de actiuni de ultima ora foarte importante, iar asta deoarece soldatii romani, dupa cum puteti vedea si mai jos chiar acum, au participat la o serie de exercitii militare nationale si internationale, extrem de importante pentru pregatirea de care au nevoie in mod constant.

Armata Romana explica mai jos exercitiile la care soldatii romani au participat, impreuna inclusiv cu forte NATO in anumite cazuri, astfel ca vorbim despre vesti extrem de bune in ceea ce priveste felul in care sunt pregatiti soldatii tarii pentru a face fata oricarui tip de provocari de care ar putea avea parte.

“Săgeți de foc, lansate pe avioane-țintă, la Capu Midia. Subunități din cadrul Brigăzii 76 Cercetare, Supraveghere și Recunoaștere au executat antrenamente pe timp de zi și pe timp de noapte, cu mitralierele MR-4 din dotare, pe avioane țintă și pe bombe luminoase, în Poligonul Capu Midia. Tragerile au avut ca scop verificarea abilităților militarilor de a executa foc rapid și precis asupra unor ținte aeriene și de a le testa viteza de reacție într-un timp foarte scurt de la primirea misiunii.

𝐒𝐜𝐮𝐭𝐮𝐥 𝐝𝐞 𝐟𝐨𝐜 𝟐𝟑.𝟐. Militarii români, moldoveni și americani s-au instruit umăr la umăr la exercițiul de instruire în comun „Scutul de foc/Rapid Trident 23” pentru perfecționarea abilităților de acțiune în cadru multinațional.

Perioada de desfășurare a exercițiului a fost 17-22 septembrie 2023, în Republica Moldova, la activități participând militarii Batalionului 335 Artilerie „Alexandru cel Bun” din Brigada 15 Mecanizată “Podu Înalt”.

În cadrul exercițiului au fost executate activități de antrenament în teren și trageri reale cu armamentul de artilerie, pe timp de zi și de noapte. Exercițiul de instruire în comun pentru structurile de artilerie „Scutul de foc” se desfășoară anual, începând cu anul 2015, în baza acordului dintre Guvernul României și Guvernul Republicii Moldova privind cooperarea în domeniul militar, semnat la 20 aprilie 2012.

În aceste zile, structurile Brigăzii 15 Mecanizată „Podu Înalt” se instruiesc în cadrul exercițiului „ZIMBRU 23”, ce se desfășoară la sediul Centrului Secundar de Instruire pentru Luptă din Smârdan, judeţul Galaţi. Exercițiul „ZIMBRU 23” reprezintă evenimentul major de instruire din anul 2023. Exercițiile de rezolvare a unor situații tactice și tragerile de luptă sunt doar câteva din provocările pe care militarii noștri le vor parcurge.

Militarii Batalionului 814 Tancuri „Mihai Vodă” execută activități de instruire în cadrul exercițiului „ZIMBRU 23”. Obiectivul principal constă în perfecționarea deprinderilor practice pentru conducerea tancurilor și transportoarelor amfibii blindate. Militarii Batalionului 335 Artilerie „Alexandru cel Bun” din Botoșani execută activități de instruire pentru evaluarea forțelor participante în cadrul exercițiului „ZIMBRU 23”.”

This post was last modified on sept. 29, 2023, 9:33 AM 09:33

Disqus Comments Loading...