E.ON: Informare privind OBLIGATIILE pe care le au Clientii din Toata Romania

E.ON Informare OBLIGATIILE Clientii Toata Romania

E.ON, grup de energie principa din Romania care furnizeaza gaze naturale si electricitate pentru milioane de romani din intreaga tara in momentul de fata, a decis sa aduca in atentia tuturor oamenilor obligatiile pe care le au clientii care vor sa profite de serviciile sale, sau ale oricaror altor companii similare.

E.ON explica mai jos obligatiile pe care le avem in calitate de beneficiari ai serviciilor de energie electrica si gaze naturale, pentru a se asigura faptul ca instrumentele prin care beneficiem de aceste servicii, functioneaza in deplina siguranta, toate aceste obligatii fiind impuse de legislatia in vigoare in Romania.

E.ON: Informare privind OBLIGATIILE pe care le au Clientii din Toata Romania

Puteti vedea mai jos detaliile pe care cei de la E.ON Romania ni le ofera cu privire la legile care se aplica in Romania in materie de furnizare si primire de energie, ele fiind valabile pentru teritoriul intregii tari, asa ca este important sa stim ceea ce prevad ele, pentru ca suntem vizati direct de efectele lor acum.

Conform Prescripției ISCIR PTA 1/2010, Ordinului ANRE 179/2015, 29/2016, Legii 123/2012 și normelor prevăzute în NTPEE-2008, în calitate de consumator de gaz trebuie să asiguri efectuarea următoarelor lucrări: Verificarea instalației de utilizare a gazelor naturale (VIU) – la fiecare 2 ani. Verificarea tehnică periodică a centralei termice (VTP) – la fiecare 2 ani.

Revizia instalației de utilizare a gazelor naturale (RIU) – la fiecare 10 ani și după neutilizarea instalației mai mult de 6 luni sau după orice eveniment care ar fi putut afecta instalația de utilizare. Pentru toate aceste lucrări trebuie să apelezi la un specialist autorizat de ANRE și ISCIR. Găsești lista cu aceștia pe site-ul ANRE, dar și furnizorul tău este obligat să ți-o comunice cu minimum 60 de zile înainte de scadența termenului de efectuare.