Italia: Meloni si Macron Anunta Masuri RADICALE pentru Schengen, Aderarea Romaniei Lasata in Aer

Italia Meloni Macron Anunta Masuri RADICALE Schengen Aderarea Romaniei Lasata Aer

Italia si Franta incearca sa impuna o serie de masuri radicale pentru Europa si Spatiul Schengen, iar asta deoarece Giorgia Meloni si Emmanuel Macron au discutat despre modul in care urmeaza sa fie distruse retelele care fac trafic de persoane si aduc foarte multi imigranti in mod ilegal in Europa, punand in pericol stabilitatea europeana.

Italia si Franta vor sa se foloseasca de resursele financiare ale Comisiei Europene pentru a finanta misiuni de protectie ale granitelor maritime ale Europei, scopul fiind de a distruge retelele de trafic de persoane care pun presiune uriasa pe Spatiul Schengen, aderarea Romaniei ramanand doar o discutie adiacenta in momentul de fata.

Italia cere de foarte multa vreme masuri mai ferme pentru protejarea Spatiului Schengen, insa Franta abia acum se implica, dupa ce numarul de imigranti ilegali care ajung pe teritoriul sau a crescut simtitor in ultimul an, Giorgia Meloni si Emmanuel Macron parand sa fie gata sa sustina proiecte pentru protejarea mai eficienta a spatiului comunitar.

“Cu Italia, Macron vrea să implementeze același model: să distrugă, chiar și cu operațiuni speciale și sub acoperire, logistica traficanților. Ceea ce înseamnă bărci, mijloace de transport, rețele de conivență. Este vorba despre crearea unui proiect finanțat cu acorduri pe care trebuie să le facă și Bruxelles-ul.

Si care transformă pe termen mediu imigrația ilegală într-un bazin de pregătire profesională dedicată sutelor de mii de migranți care vor să vină să lucreze legal în Europa. Sunt obiective ambițioase, care o găsesc pe Giorgia Meloni mai mult decât interesată. Ambele planuri, cel de contrast și descurajare și cel constructiv pe termen mediu al unui program european pentru Africa, vor fi explorate în profunzime.”