Ministrul Economiei: Anunturi de ULTIMA ORA, Actiunile IMPORTANTE Decise pentru Romania

Ministrul Economiei Anunturi ULTIMA ORA Actiunile IMPORTANTE Decise Romania

Ministrul Economiei le vorbeste in mod oficial romanilor din toata tara in momentul de fata despre actiunile foarte importante care au fost decise in mod oficial, iar asta pentru ca discutiile avute cu ambasadorul Turciei au menirea de a extinde relatiile economice dintre cele doua tari, cu legaturi foarte vechi.

Ministrul Economiei detaliaza mai jos ceea ce a fost discutat, dar si cat de importanta este cooperarea pentru Romania, separat vorbindu-se despre standarde, ceva ce ar trebui sa stie romanii care sunt interesati sa afle cum functioneaza ministerul pe care Stefan-Radu Oprea il conduce acum.

“Ministrul economiei, antreprenoriatului și turismului, Ștefan-Radu Oprea, s-a întâlnit ieri cu E.S., domnul Özgür Kıvanç Altan, Ambasadorul Republicii Turcia la București. Cu această ocazie, cele două părți au abordat subiecte de interes comun, ținând cont de premisele excelente ale colaborării de până în prezent. În debutul discuțiilor, ministrul Ștefan-Radu Oprea a subliniat importanța comerțului exterior.

Acesta fiind un instrument necesar pentru stimularea creșterii economice. Totodată, a adăugat oficialul, dezvoltarea unor politici publice și luarea deciziilor corecte în acens sens, spre beneficiul cetățenilor, sunt prioritare pentru țara noastră. În continuarea dialogului, E.S. Özgür Kıvanç Altan a apreciat accelerarea exportului românesc, prin comparație cu anul precedent, și a adus în discuție Uniunea Vamală,

Creată prin decizia nr. 1/95 a Consiliului de Asociere Republica Turcia-Uniunea Europeană 🇪🇺, dorind să expună dorința de extindere a schimburilor și în alte domenii, precum digitalizarea. Întâlnirea a inclus și un schimb de opinii cu privire la evoluția circulației turistice între cele două țări. În context, E.S. Özgür Kıvanç Altan a subliniat creșterea numărului de vizitatori români în Republica Turci.

Si a exprimat dorința ca procedurile de călătorie pentru aceștia să poată fi, pe viitor, simplificate. În replică, secretarul de stat Lucian Ioan Rus, prezent la discuții, a evidențiat concluziile desprinse în cadrul întâlnirilor de lucru avute cu Turkish Airlines, compania aeriană fiind interesată de potențialul destinației turistice România 🇷🇴 și de oportunitățile întâlnite în țara noastră.

TU ce știi despre standarde ? Standardele stau în spatele tuturor produselor și serviciilor din jurul nostru. Ele asigură că produsele și serviciile pe care le achiziționăm sunt conforme cu cerințele legale, adică garantează securitatea și sănătatea a consumatorilor. Totodată, contribuie la protecția mediului și a sănătății oamenilor, îmbunătățirea accesului pe piețe noi sau îmbunătățirea interoperabilității între produse și servicii.”