Ministrul Educatiei anunta o serie de noi decizii privind scolile din Romania, iar asta pentru ca masuri extrem de importante au fost adoptate in mod oficial, iar ele vizeaza o serie de investitii pentru crearea de campusuri scolare rurale, desigur cu bani care sunt pusi la dispozitie de catre Comisia Europeana prin intermediul PNRR.
Ministrul Educatiei explica mai jos cum pot fi ceruti banii de catre unitatile administrativ-teritoriale interesate sa obtina aceste sume de bani, iar asta pentru ca banii pot fi utilizati pentru a construi in Romania campusuri scolare rurale de care sa beneficieze foarte multi copii care locuiesc in mediul rural si nu au o scoala suficient de buna.
“Ministerul Educației, în calitate de coordonator de reforme și investiții finanțate prin Planul Național de Reformă și Reziliență (PNRR), lansează în consultare publică Ghidul solicitantului* aferent apelului competitiv de proiecte Schemă de granturi pentru construcția de campusuri școlare rurale, finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență – Componenta C15: Educație.
Ministerul Educației vine în sprijinul zonelor rurale, prin acordarea de granturi pentru construirea a minimum trei campusuri școlare moderne, contribuind astfel la dezvoltarea bazei materiale educaționale, precum și a serviciilor aferente. Prin acest apel de proiecte vizăm construcția și dotarea următoarelor: spații pentru activități de tip afterschool; săli și terenuri de sport; spații pentru ateliere de practică; laboratoare.
Spații pentru desfășurarea activităților nonformale; bucătării; spații de cazare pentru elevi etc. Alocarea financiară totală a apelului de proiecte este de 29,97 milioane de euro, valoare eligibilă PNRR, fără TVA. Așteptăm observațiile și recomandările referitoare la ghidul publicat până în data de 12 octombrie 2023. Scopul prezentului apel îl reprezintă pilotarea unei rețele de consorții și campusuri școlare rurale.
Prin acordarea de granturi pentru construirea a minimum 3 campusuri școlare rurale integrate, fiecare dintre acestea asigurând infrastructura necesară desfășurării actului educațional pentru minimum 300 de elevii din unitățile administrativ-teritoriale limitrofe. Alocarea financiară totală a apelului de proiecte este de 29,97 milioane de euro, valoare eligibilă PNRR, fără TVA.
Valoarea maximă eligibilă nerambursabilă a unui proiect este de 7,5 milioane de euro, fără TVA. Finanțarea se alocă în funcție de punctajul obținut, în limita bugetului disponibil. Solicitanții eligibili ai prezentului apel de proiecte sunt grupurile de acțiune locală (GAL) sau asocierile de grupuri de acțiune locală (asocieri de GAL-uri), precum și alte forme de asociere ale unităților administrativ-teritoriale (UAT), în conformitate cu art. 89 din OUG nr. 57/2019. În cadrul acestui apel, proiectele se depun exclusiv online, prin platforma electronică dedicată PNRR.”
This post was last modified on sept. 29, 2023, 12:15 AM 00:15