X

Ministrul Sanatatii: Deciziile IMPORTANTE pentru Romania, Masuri privind Coronavirus si Gripa

Ministrul Sanatatii vorbeste in mod oficial despre deciziile importante pentru Romania, care sunt luate cu masuri speciale pentru noul sezon in care Coronavirus si gripa vor provoca probleme foarte mari in tara noastra, asa cum era si de asteptat, pana la urma, avand in vedere situatia din ultimii ani.

Ministrul Sanatatii explica mai jos cum au fost gandite unele dintre masurile care au menirea de a aduce mai multe vaccinuri si medicamente pentru oamenii care vor avea nevoie de ele, mai ales ca ambele afectiuni sunt extrem de sanatoase si pot provoca probleme extrem de grave pentru foarte multi romani.

“In mod evident, lucrurile astea țin de fiecare unitate sanitară să se pregătească. Noi o să încheiem acum achiziția unui antiviral, care poate fi folosit în infecția cu noul corona virus, Paxlovid. Și, în mod evident, cazurile care necesită această medicație, nu pentru toată lumea, pentru că totuși, medicația antivirală presupune anumite limitări.

Nu este o medicație de uz extins, va fi la dispoziția pacienților care vor avea nevoie de așa ceva. Data de 1 octombrie va fi cea de la care va intra in vigoare această metodologie nouă. Începem cu vaccinul gripal, în mod evident, e normal, este vaccinul sezonier. Și dacă vaccinul va ajunge în farmacii, în mod evident, pe bază de prescripție.

Persoanele din grupele la risc por procura, rambursat integral. Este un pas înainte și acest lucru poate să scurteze foarte mult birocrația și problemel care existau înainte. Până la sfârșitul anului vom introduce și vaccinul HPV, la același sistem de decontare. Marea noutate este faptul că băieții până la vârsta de 18 ani, inclusiv, vor avea și ei accesul la vaccin gratuit.

Iar femeile cu vârsta cuprinsă între 19 și 45 de ani se pot vaccina cu o reducere sau cu o compensare de 50% a acestui vaccin, ceea ce va crește, cred eu, foarte mult accesul la vaccinare. Interes foarte mare există și ne bucurăm că împreună cu profesioniștii, cu mass media,.

In sfârșit am ajuns în acest punct și sperăm să avem succes. Probabil că la început o să demareze puțin mai lent, dar pe măsură ce oamenii se vor obișnui cu noul sistem, sunt convins că acoperirea vaccinală încet-încet se va îmbunătăți.”

This post was last modified on sept. 29, 2023, 9:58 AM 09:58

Disqus Comments Loading...