X

Volodimir Zelenski: Intalniri Importante si Decizii Oficiale pentru Ucraina in Razboi!

Volodimir Zelenski a confirmat o serie de intalniri importante, dar si decizii oficiale pe care le-a luat in plin razboi in Ucraina, iar asta pentru ca presedintele tarii a confirmat in mod oficial faptul ca tara sa a devenit membra a Consiliului guvernatorilor AIEA, in contextul in care are si cea mai mare centrala nucleara din Europa.

Volodimir Zelenski vorbste deasemenea si despre intalnirea pe care a avut-o cu Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO, insa si cu Sebastien Lecornu, ministrul apararii din Franta, cu ambii discutand despre ajutorul pe care Ucraina urmeaza sa il mai primeasca in plin razboi cu Rusia.

“Există rezultate pe platforma AIEA: Ucraina a devenit membră a Consiliului guvernatorilor acestei organizații – Agenția Internațională pentru Energie Atomică. Și acest lucru nu numai că subliniază rolul nostru în domeniul securității internaționale, dar oferă și oportunități reale pentru Ucraina de a influența adoptarea de decizii care sunt obligatorii pentru toți membrii AIEA și pentru întreaga comunitate internațională.

Vom face totul pentru a implementa primul punct al formulei noastre de pace – securitatea nucleară și a radiațiilor. Și pentru a asigura eliberarea completă a centralei noastre nucleare Zaporizhzhia de ocupanții ruși și pentru a asigura Ucraina și întreaga Europă de șantajul radiațiilor rusești.

Împreună cu ministrul Forțelor Armate ale Franței, Sébastien Lecornu, aceștia au discutat în detaliu pașii suplimentari pentru consolidarea capacităților de apărare ale Ucrainei.
O atenție deosebită a fost acordată consolidării apărării aeriene ucrainene. Mulțumim Franței pentru sprijinul și asistența militară oferită deja. Împreună, putem face și mai mult pentru a proteja libertatea și viața.

Sunt bucuros să-i urez bun venit în Ucraina pe secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, și sunt recunoscător pentru conversația noastră semnificativă. Astăzi, aceasta este deja o conversație între aliați de facto și este doar o chestiune de timp până când Ucraina devine membru de drept al Alianței.

Țara noastră apără deja spațiul comun de libertate care unește toți membrii NATO. Și victoria Ucrainei în acest război criminal declanșat de Rusia este garantată pentru a asigura securitatea pe termen lung nu numai pentru țara noastră, ci și pentru întregul continent. Mulțumim lui Jens Stoltenberg și tuturor partenerilor Ucrainei care ne ajută să protejăm libertatea.”

This post was last modified on sept. 28, 2023, 11:58 PM 23:58

Disqus Comments Loading...