ENEL: ATENTIONARE Oficiala foarte Serioasa pentru Clientii din Romania!

ENEL ATENTIONARE Oficiala Serioasa Clientii Romania

ENEL, unul dintre grupurile cele mai mari care furnizeaza servicii de energie electrica si gaze naturale pentru romanii din intreaga tara, este in centrul unei informari oficiale emise de catre CJPC Hunedoara, iar asta ar trebui sa vina ca o atentionare foarte serioasa pentru romanii din intreaga tara chiar acum.

ENEL a fost amendata cu suma de 100.000 de LEI de catre CJPC Hunedoara, iar asta deoarece compania a facturat anumiti clienti cu sume foarte mari, fara a lua in calcul indexul autocitit transmis de catre acestia folosind sistemele puse la dispozitie de catre companie, pe care oricine poate sa le utilizeze.

ENEL: ATENTIONARE Oficiala foarte Serioasa pentru Clientii din Romania!

Conform celor de la CJPC Hunedoara, a fost aplicata o amenda de 50.000 de LEI pentru neluarea in calcul a indexului autocitit transmis companiei, si inca o amenda in cuantum similar pentru nerespectarea masurilor dispuse in cadrul unui proces-verbal anterior cu privire la aceleasi probleme, pe care compania il primise.

Ca urmare a înregistrării mai multor reclamații privind modul de facturare, comisarii CJPC Hunedoara au sancționat contravențional Enel Energie SA cu două amenzi în valoare totală de 100.000 de lei. Prima sancțiune contravențională în valoare de 50.000 de lei a fost aplicată ca urmare a reclamațiilor primite de la consumatori privind modul de facturare, respectiv neluarea în calcul a indexului transmis de operatorul de distribuție și emiterea de facturi pe index estimat.

A doua amendă a fost aplicată pentru nerespectarea măsurilor dispuse printr-un proces verbal de constatare a contravenției anterior, cu privire la aceleași aspecte. Cele două sancțiuni au fost aplicate pentru încălcarea Legii 363/2007 privind practicile comerciale incorecte, respectiv acțiuni înșelătoare și s-a dispus restituirea sumelor încasate în plus.