Ministrul Apararii aduce in atentia romanilor din intreaga tara actiunile care sunt derulate in momentul de fata pentru Armata Romana, in contextul razboiului din Ucraina, iar asta pentru ca vorbim despre o vizita facuta la o companie specializata in productia de echipamente acvatice si subacvatice.
Ministrul Apararii explica mai jos cat de utile ar fi sistemele de acest gen pentru dotarea Armatei Romane, mai exact a Fortelor Navale ale Armatei, de la echipamente pentru scafandri si pana la mini-submarine, compania din Timisoara fiind capabila sa produca dotari care sa fie folosite de catre soldatii romani.
“Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a vizitat vineri, 29 septembrie, sediul firmei DRASS România din Timișoara, operator economic specializat în proiectarea și producția de sisteme hiperbarice, de scufundare, precum și de vehicule subacvatice cu destinație militară. Industria de apărare este foarte importantă pentru România, mai ales în actualul context de securitate.
Dezvoltarea industriei de profil oferă nu doar locuri de muncă și investiții în economie, dar și opțiuni pentru dotarea armatei cu tehnologie românească. Am văzut, în cadrul vizitei de lucru pe care am făcut-o la sediul firmei DRASS din Timișoara, ce înseamnă proiectarea și producția de sisteme hiperbarice. De scufundare și de vehicule subacvatice cu destinație militară.
Dar și care sunt soluțiile tehnologice propuse în domeniul mini-submarinelor. Firma timișoreană a contribuit deja la retehnologizarea simulatorului de scufundări și a sistemelor hiperbarice de la Centrul de Scafandri al Armatei. Forțele Navale Române au în derulare programe de înzestrare importante care le vor permite să-și îndeplinească mai eficient misiunile.
Alocările pentru bugetul Apărării din ultimii șapte ani, ridicată la 2.5% din 2023, oferă predictibilitate procesului de planificare a înzestrării Armatei României cu tehnică de înaltă performanță. Comportamentul brutal al Federației Ruse, care a declanșat un război de agresiune împotriva Ucrainei, a transformat, din păcate, Marea Neagră, dintr-un spațiu al schimburilor comerciale libere și al cooperării pașnice între țările riverane, într-o zonă nesigură, cu provocări complexe.
Care impune regândirea și adaptarea posturii noastre de securitate navală la noile realități. Forțele Navale Române au în derulare programe de înzestrare importante care le vor permite să-și îndeplinească mai eficient misiunile. Alocarea constantă a două procente din PIB pentru bugetul Apărării din ultimii șapte ani, ridicată la 2.5% din 2023, oferă predictibilitate procesului de planificare a înzestrării Armata României cu tehnică de înaltă performanță,”
This post was last modified on sept. 30, 2023, 1:27 PM 13:27