Ministrul Sanatatii: 3 foarte IMPORTANTE Anunturi de ULTIMA ORA care Vizeaza Romanii din Tara!

Ministrul Sanatatii 3 foarte IMPORTANTE Anunturi ULTIMA ORA Vizeaza Romanii Tara

Ministrul Sanatatii transmite 3 foarte importante anunturi de ultima ora, care vizeaza toti romanii din tara, iar asta pentru ca in atentia tuturor, Alexandru Rafila aduce intr-o prima faza congresul profesionistilor ATI, care s-a desfasurat la Timisoara in cursul zilei de ieri, el participand in calitatea sa oficiala.

Ministrul Sanatatii vorbeste deasemenea mai jos si despre Spitalul Regional de Urgenta de la Craiova, a carui constructie este in plin proces de pregatire pentru realizare, separat vorbind inclusiv despre Ziua Mondiala a Inimii, aducand in atentia oamenilor masurile care sunt luate la nivel de minister.

“Anaesthesia Rocks! Ministrul Sănătății, prof. univ. dr. Alexandru Rafila: “Asigurarea finanțării și dotării cu echipamente performante pentru ATI reprezintă una dintre prioritățile Ministerului Sănătății! Pandemia ne-a învățat că asigurarea resurselor umane și materiale în caz de urgență de sănătate publică este răspunsul corect pentru a evita un mare număr de victime!

Congresul profesioniștilor din ATI de la Timișoara reprezintă un moment de dezvoltare profesională și de construire a încrederii dintre medici și autoritățile din sănătate! Mulțumesc, dragi colegi, pentru ceea ce faceți!” Spitalul Regional de Urgență Craiova a intrat într-o nouă etapă după ce au fost emise Autorizaţia de Construire și Autorizația de Desființare aferente Pachetului nr. 1 de lucrări.

Pachetul 1 se referă la execuția lucrărilor preliminare de construcții pentru realizarea obiectivului de investiții Spital Regional de Urgență Craiova, respectiv, deviere rețele utilități, împrejmuire teren, sistematizare teren, organizare de șantier și desființare clădire existentă C1. Spitalul Regional de Urgenţă Craiova va avea 807 paturi, 6 centre medicale, ambulatoriu de specialitate, heliport și spații dedicate pentru dezvoltarea profesională a medicilor și asistenților.

Obținerea autorizațiilor a fost posibilă datorită colaborării dintre ANDIS, Primăria Municipiului Craiova, Ministerul Sănătății, Direcția de Sănătate Publică Dolj și furnizorii de utilități. Lucrările de construcție pentru Pachetul 1 de lucrări ar urma să înceapă în trimestrul I al anului 2024! În fiecare an, la 29 septembrie, este celebrată Ziua Mondială a Inimii cu scopul de a creştere gradul de conştientizare a populaţiei asupra factorilor de risc ce duc la apariţia bolilor cardiovasculare şi pentru adoptarea unui stil de viaţă sănătos.

În ultimii 2 ani, Ministerul Sănătății a făcut pași importanți pentru îmbunătățirea stării de sănătate a populației. Ministerul Sănătății a inițiat, împreună cu experți recunoscuți din cadrul societăților profesionale de cardiologie, de neurologie, de neurochirurgie, de medicină fizică şi recuperare medicală, „Strategia Națională pentru Combaterea Bolilor Cardiovasculare și Cerebrovasculare”.