X

Volodimir Zelenski: Intalniri Importante pentru Consolidarea Ucrainei in Plin Razboi cu Rusia

Volodimir Zelenski confirma o serie de intalniri foarte importante pentru consolidarea Ucrainei in plin razboi cu Rusia, iar asta pentru ca presedintele tarii vorbeste mai jos despre faptul ca in saptamanile urmatoare este asteptata o crestere a ajutorului de care va beneficia tara sa de la partenerii occidentali.

Volodimir Zelenski vorbeste deasemenea si despre intalnirea cu presedintele Bancii Europene pentru Reconstructie si Dezvoltare, dar si despre comemorarea a 82 de ani de la momentul primelor crime nazisde de la Kiev.

“Săptămâna aceasta a întărit semnificativ țara și poporul nostru. Mâine vor fi vești importante pentru Ucraina – pentru războinicii noștri, pentru întregul nostru stat. Lucrăm pentru a ne asigura că săptămânile următoare vor adăuga putere Ucrainei – putere internă – și cooperarea necesară cu lumea.

Pentru ca lumea să ne audă, să ne înțeleagă și să ne susțină. Mulțumesc tuturor celor care mă ajută! Slavă tuturor celor care luptă și lucrează de dragul Ucrainei și al poporului ei!

În cadrul întâlnirii cu președintele Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare, Odile Renaud-Basso, au fost discutate aspecte importante. Ucraina este interesată de continuarea cooperării cu BERD, în special în domeniul securității energetice, finanțării comerțului, sprijinirea infrastructurii critice și a municipalităților, securitatea alimentară, sectorul corporativ etc. Vă mulțumim pentru sprijinul constant și ferm al țării noastre!

82 de ani. La 29 septembrie 1941, naziștii au început împușcături în masă împotriva evreilor în Babi Yar din Kiev. Aproximativ 34.000 de oameni au fost uciși în câteva zile… Adulți, copii… Familii întregi… Femei, bărbați… Răul nu știa pe cine să distrugă.

În total, aproximativ 100.000 de oameni – evrei, romi, ucraineni – au fost uciși în timpul ocupației naziste din Babyny Yar. Babin Yar va fi mereu pe harta memoriei victimelor Holocaustului. Indiferent de câți ani trec, omenirea își va aminti viețile pe care le-a luat nazismul. Și își va aminti mereu că acel rău a fost pedepsit. Niciodata! Aceste cuvinte sunt importante pentru Ucraina. Și vor avea.”

This post was last modified on sept. 29, 2023, 11:39 PM 23:39

Disqus Comments Loading...