X

Orange: AVERTISMENTUL Oficial pentru MILIOANELE de Clienti din Toata Romania

Orange, unul dintre grupurile cele mai mari de telecomunicatii din toata Romania la ora actuala, aduce in atentia celor peste 10 milioane de clienti ceea ce ar trebui sa stie cu privire la prevenirea tentativelor de frauda, iar asta pentru ca in ultima perioada exista foarte multe probleme de acest gen.

Orange explica mai jos ca trebuie sa fim extrem de atenti la felul in care multe persoane incearca sa ne pacaleasca pentru a ne fura banii, totul fiind gandit intr-un asemenea mod incat multi oameni sa renunte foarte usor la informatiile personale, fara sa stie ce se intampla de fapt.

Prevenirea tentativelor de Frauda

Încercările de fraudă pot fi identificate după următoarele indicii:

  • Îți sunt solicitate informații confidențiale și/sau date personale, inclusiv prin completarea unui formular pe un site care nu este afiliat Orange.
  • Se impune o acțiune rapidă sau trimiterea unui răspuns urgent.
  • Ți se solicită să tastezi pe telefon coduri, să confirmi datele de autentificare din contul tău Orange sau să te autentifici în contul tău Orange pe o pagina web falsă pentru a primi diverse premii în urma unor tombole sau concursuri care nu sunt reale, pentru a beneficia de reduceri sau de activarea unor noi servicii la prețuri nerealiste sau pentru a remedia o problemă pe linia telefonică.
  • Ți se solicită semnarea unui contract de servicii sau schimbarea cartelei SIM în schimbul unor beneficii financiare sau de altă natură.
  • Aceste solicitări pot veni inclusiv din partea unor conturi false de Facebook/Social Media cu numele Orange, care comentează în paginile noastre oficiale dar care nu sunt autentice.
  • Ți se solicită să transferi o sumă de bani, printr-un serviciu specializat sau prin bancă, pentru a rezolva o situație urgentă, de care ai fost informat în cadrul apelului respectiv.
  • În mesajele e-mail sunt incluse adrese web sau link-uri către pagini similare celor deținute de diverse organizații legale, dar având denumirile ușor modificate.
  • Textul conține greșeli gramaticale și/sau de ortografie iar modul de adresare este unul impersonal.
  • Ai apeluri pierdute pe telefon de la numere necunoscute, cu prefixe internaționale din zone exotice. Apelând înapoi ți se solicită să rămâi cât mai mult timp conectat în convorbire, costurile regăsindu-se ulterior pe factura de servicii. Apelarea acestor numere este decizia ta, dar te informam ca tariful către aceste destinații este ridicat și efectuarea unor astfel de apeluri va duce la creșterea valorii facturii tale telefonice!
  • Primesti mesaje email cu caracter comercial, fără sa le fi solicitat.
  • Echipamentele tale conectate la serviciile de internet, ca urmare a contaminării acestora cu malware, sunt folosite fără acordul tău, de către terțe persoane (hackeri), pentru desfășurarea unor activități ilegale, de genul trimitere de spam-uri sau lansare de atacuri către alți clienți sau alte rețele/servere.

This post was last modified on oct. 1, 2023, 11:51 AM 11:51

Disqus Comments Loading...