X

Romania: Anuntul INGRIJORATOR si Decizia Luata Oficial de catre Guvern

Romania face un anunt foarte ingrijorator, dar dezvaluie inclusiv o decizie care a fost luata de catre Guvernul de la Bucuresti, iar asta pentru ca in atentia noastra este adus ceea ce trebuie sa stim in legatura cu oferta facuta Italiei pentru a primi o parte dintre migrantii care ajung in Lampedusa in aceasta perioada, in numar extrem de mare.

Romania priveste cu ingrijorare situatia din Lampedusa la ora actuala, Italia fiind intr-o criza profunda din cauza migratiei ilegale, si toata Uniunea Europeana face oferte pentru a ajuta guvernul de la Roma, inclusiv Romania, dar in limitele sale de a putea primi migranti in momentul de fata, numarul celor care pot ajunge in Romania fiind limitat.

Romania vine cu aceasta oferta ca o masura normala in contextul actual privind migratia, iar asta pentru ca Italia are nevoie de cat mai mult ajutor in momentul de fata, numarul celor care incearca sa ajunga pe teritoriul sau fiind urias, iar numarul celor care ajung efectiv este deasemenea la un nivel foarte ridicat acum, cifrele fiind in crestere.

“Cu privire la dimensiunea externă a migrației, ministrul Afacerilor Interne a subliniat nevoia urgentă de măsuri care să reglementeze migrația în toate aspectele sale. A exprimat îngrijorare cu privire la situația debarcărilor numeroase cu care se confruntă, în ultima perioadă, autoritățile italiene, în insula Lampedusa, precizând că România va sprijini Italia, prin preluarea unor persoane aflate în nevoie de protecție.

In baza angajamentelor existente. Consiliul JAI a agreat un important regulament privind migrația, mai precis privind gestionarea situațiilor de criză. Acest regulament face parte dintr-un „pachet” de 5 regulamente privind migrația, care vor constitui noul cadru legislativ al UE privind migrația.”

This post was last modified on oct. 1, 2023, 10:38 AM 10:38

Disqus Comments Loading...