Ministrul Educatiei anunta in mod oficial eforturile de ultima ora pentru elevii si scolile din toata Romania, iar asta pentru ca in informarea de mai jos, Ligia Deca aduce in mod oficial in discutie masurile care sunt luate pentru reducerea abandonului scolar in Romania in aceasta perioada, unele foarte serioase.
Ministrul Educatiei vorbeste mai jos despre modul in care scolie din Romania sunt modernizate pentru a le oferi elevilor cea mai buna experienta de invatare, dar chiar mai mult decat atat, separat fiind vorba si despre rezultatele obtinute de catre elevii romani la Olimpiada Internationala de Astronomie si Stiintele Spatiului.
“Astăzi, vă prezentăm încă o școală care depune eforturi constante pentru combaterea abandonului școlar – Școala Gimnazială Nr. 1 din Mangalia, care derulează proiectul „Școala noastră pentru un viitor mai bun!”. Prin intermediul proiectului, au fost organizate activități remediale pentru elevii care au avut nevoie de sprijin suplimentar pentru a obține rezultate școlare foarte bune.
Mai mult decât atât, prin fondurile obținute de către unitatea de învățământ, echipa de conducere a reușit să asigure tuturor elevilor rechizite și materiale educaționale, precum și accesul într-un laborator de chimie modern, în care elevii pot pune în practică noțiunile teoretice pe care deja le dețin. Felicităm Școala Gimnazială Nr. 1 din Mangalia pentru toate eforturile depuse până acum. Elevii, părinții și profesorii de aici au format o adevărată echipă pentru reducerea abandonului școlar.
Si, cu siguranță, această comunitate poate fi considerată un model de bune practici pentru celelalte unități de învățământ din România implicate în Programul Național pentru Reducerea Abandonului Școlar (PNRAS). #lapalat, Palatul Național al Copiilor București, anul școlar a început cu „Emoție de toamnă”! De altfel, au început activitățile în mai toate palatele și cluburile copiilor sau în cluburile sportive școlare.
Cu regulamente de organizare și funcționare în acord cu noua Lege a învățământului preuniversitar, dar, mai ales, cu energia și veselia copiilor lângă care sunt oameni devotați, ce fac din aceste locuri spații ale bucuriei și ale descoperirii. Încurajați-i pe copii să aleagă activitățile extrașcolare! Sunt contexte prețioase de învățare, depășire a limitelor și socializare!
Trei medalii de argint și două de bronz pentru România, la Olimpiada Internațională de Astronomie și Științele Spațiului pentru Juniori! În perioada 24-30 septembrie 2023, România a participat la a doua ediție a Olimpiadei Internaționale de Astronomie și Științele Spațiului pentru Juniori, desfășurată în Volos, Grecia, olimpiadă inițiată de România în anul 2022.”
This post was last modified on oct. 2, 2023, 8:30 AM 08:30