X

Austria: Anuntul de ULTIMA ORA pentru Aderarea Romaniei la Schengen cu LOVITURA din Interiorul UE

Austria blocheaza aderarea Romaniei la Schengen de peste 10 ani de zile, iar eforturile Guvernului de la Bucuresti de a schimba situatia, au generat un nou anunt de ultima ora venit chiar de la Bruxelles, de la Comisarul pentru Afaceri Interne, Ylva Johansson, care afirma ca sansele tarii noastre de a primi compensatii din cauza blocarii aderarii, sunt minime.

Austria nu ar avea cum sa fie trasa la raspundere din cauza blocarii aderarii Romaniei la Schengen, iar asta pentru ca indeplinirea conditiilor pentru intrare in sistem, nu genereaza vreo obligatie pentru vreun stat de a permite aderarea, iar cozile de masini de la granitele Spatiului Schengen nu pot fi un motiv pentru a solicita vreo compensatie.

Austria va ramane, cel mai probabil, fara vreo sanctiune in urma blocarii aderarii Romaniei la Schengen, in mod nejustificat, iar asta n-ar trebui sa mai fie o surpriza pentru cineva, totul pentru ca guvernul de la Viena a reusit sa-si impuna politicile in Uniunea Europeana intr-un mod in care sa si gaseasca sustinere de la multe state, in detrimentul milioanelor de romani.

“Comisia Europeană este sceptică cu privire la intenția României de a cere compensații financiare pentru neadmiterea în Schengen. Comisia este conștientă de faptul că continuarea controalelor la frontierele interne poate avea efecte suplimentare, cum ar fi cele rezultate din emisiile de gaze cu efect de seră de la vehiculele care așteaptă la punctele de trecere a frontierei.

Cu toate acestea, lipsa implementării integrale a realizărilor acordului Schengen nu pune sub semnul întrebării necesitatea ca toate statele membre să implementeze o politică de mediu. Procedura de admitere nu stabilește termene pentru ca Consiliul să ia o decizie pozitivă.”

This post was last modified on oct. 3, 2023, 9:19 AM 09:19

Disqus Comments Loading...