X

Germania: Presedintele INGRIJORAT, Actiunile FERME Cerute Oficial pentru Schengen, Romania

Germania cere in mod oficial o serie de actiuni de ultima ora, care implica si impunerea unor masuri dure pentru spatiul Schengen, ce ar afecta si Romania, iar asta deoarece presedintele tarii spune ca este necesara o limitare a numarului de migranti care ajung pe teritoriul national in momentul de fata, din cauza intrarilor excesive.

Germania primeste cei mai multi migranti din UE in fiecare an, acceptand foarte multe cereri de azil, dar presedintele tarii cere oprirea migratiei ilegale si deportarea celor care nu au cereri de azil aprobate, pentru a reduce si interesul celorlalti migranti sa vina in tara, lucru care nu este tocmai usor de pus in practica.

Germania nu e singura tara care cere masuri radicale la nivelul Comisiei Europene, fara sa le impuna de una singura, insa e nevoie de o coeziune a masurilor care sunt luate la nivelul Uniunii Europene pentru ca ele sa aiba efect, iar daca presiunea pe Spatiul Schengen ar scadea, atunci aderarea Romaniei ar deveni mai simpla.

“Trebuie să stopăm așa-numita migrație ilegală. Avem nevoie de o limită a numărului de sosiri, nu există nicio îndoială în acest sens. Este nevoie de o abordare cuprinzătoare, inclusiv prin impunerea Germaniei de controale mai stricte la frontieră. Dacă reușim să gestionăm acest regulament, și slavă Domnului că suntem deja pe drumul cel bun.

Numărul sosirilor în Germania va scădea. Aceasta este o sarcină laborioasă. Sunt în favoarea examinării cererilor de azil la frontierele externe ale UE din partea persoanelor care au șanse reduse sau deloc să li se acorde azil. Dacă solicitanții de azil respinși ar fi deja deportați in tari terte, și numărul sosirilor în Germania ar scădea.”

This post was last modified on oct. 3, 2023, 7:27 PM 19:27

Disqus Comments Loading...