Ministrul Apararii: Anunturi privind INGRIJORARILE Romaniei in Plin Razboi in Ucraina

Ministrul Apararii Anunturi INGRIJORARILE Romaniei Plin Razboi Ucraina

Ministrul Apararii a facut o serie de anunturi extrem de importante cu privire la ingrijorarile Romaniei in plin razboi in Ucraina, iar asta deoarece Angel Tîlvăr aduce in atentia tuturor oamenilor ceea ce se intampla la granitele tarii noastre, situatia in sine fiind una foarte tensionata, in special din cauza atacurilor derulate de catre Rusia.

Ministrul Apararii a avut intalniri cu omologii din NATO si UE, pe tema razboiului din Ucraina si a situatiei de la Marea Neagra, discutiile fiind centrate pe felul in care alianta ar trebui sa gestioneze situatia, dar si masurile care trebuie luate in continuare pentru sustinerea ucrainienilor in ofensivele pe care le desfasoara, dar si in aparare.

“Provocările complexe de securitate cu care ne confruntăm trebuie gestionate printr-o cooperare strânsă între NATO și UE. Împreună suntem mai puternici și sinergia acțiunilor noastre are un impact mai mare. Întărirea legăturii transatlantice rămâne baza securității euro-atlantice. Am discutat despre rolul UE în ceea ce privește securitatea euro-atlantică la Forumul de Securitate de la Varșovia, alături de Catherine Ashton, fost Înalt Reprezentant al UE pentru afaceri externe și politica de securitate, de ministrul apărării din Suedia, Pål Jonson. 

Si de ministrul afacerilor externe și europene din Slovacia, Miroslav Wlachovský. Europa trebuie să-și asume mai multă responsabilitate pentru propria securitate, gândită în cheia complementarității și a solidarității. În marja Forumului de Securitate de la Varșovia, ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a avut marți, 3 octombrie, o întrevedere cu Președintele Comitetului Militar NATO, amiralul Rob Bauer.

Ministrul român evidențiat evoluțiile de securitate îngrijorătoare din regiunea Mării Negre și a mulțumit înaltului oficial NATO pentru sprijinul acordat și măsurile adoptate de Alianță ca urmare a atacurilor Federației Ruse asupra porturilor ucrainene de la Dunăre, în imediata apropiere a granițelor naționale. „Prezența detașamentului Forțelor Aeriene ale Statelor Unite ale Americii compus din patru avioane de luptă F-16 Fighting Falcon.

Si 100 de militari, dislocat la Baza Aeriană de la Borcea, care au executat misiuni de Poliție Aeriană Întărită, alături de alte elemente suplimentare, este o dovadă clară a solidarității aliate și a deciziilor rapide și eficiente luate în funcție de provocările de securitate cu care ne confruntăm.

Trebuie să continuăm să luăm toate măsurile necesare pentru ca cetățenii noștri să se simtă în siguranță. Este datoria noastră principală“, a subliniat ministrul Angel Tîlvăr. De asemenea, ministrul apărării a evidențiat necesitatea menținerii pe agenda aliată a importanței strategice a regiunii Mării Negre și a accentuat rolul autorităților militare în adaptarea NATO la noul context de securitate.”