X

Ministrul Apararii: Decizia Oficiala, Actiuni de ULTIMA ORA pentru Romania in Contextul Razboiului

Ministrul Apararii le aduce in atentie romanilor din intreaga tara o decizie oficiala, care are la baza si actiuni importante pentru Romania, in contextul razboiului din Ucraina, iar asta deoarece el va fi prezent la Forumul de Securitate de la Varsovia, unde se va discuta despre problema conflictului din Ucraina.

Ministrul Apararii vorbeste mai jos despre ceea ce urmeaza sa se intample acolo, dar si despre cat de importante sunt masurile care urmeaza sa fie discutate, nu doar pentru Ucraina, ci si pentru Romania, care are razboiul la granite, si care incepe sa resimta unele efecte ale atacurilor derulate zilnic de catre rusi.

“M-am întâlnit, astăzi, cu ambasadorul Republicii Slovenia la Bucureşti, Robert Kokalj pentru a pune la punct ultimele detalii privind întrevederea pe care o voi avea cu omologul meu sloven, Marjan Šarec, în marja Forumului de Securitate care se desfășoară în 3 și 4 octombrie la Varşovia. Principala temă a Forumului de Securitate de la Varșovia este dedicată, anul acesta, rolului din ce în ce mai relevant al Europei Centrale și de Est pentru securitatea euro-atlantică.

In contextul războiului de agresiune al Federației Rusiei împotriva Ucrainei. De asemenea, vom discuta despre măsurile adoptate la nivel NATO pentru întărirea posturii de apărare și descurajare, respectiv aspecte care vizează cooperarea la nivel UE și în plan bilateral. Forumul de Securitate de la Varșovia este una dintre cele mai prestigioase conferințe dedicate cooperării transatlantice.

Iar tema centrală din acest an este dedicată rolului din ce în ce mai relevant al Europei Centrale și de Est pentru securitatea euro-atlantică, în actualul context de securitate. Oficialul român va participa la dezbaterile din cadrul panelului „Strategic Autonomy &Europe’s Transatlantic Commitments”. Pe durata forumului, ministrul român al apărării va avea și o serie de întâlniri bilaterale cu omologii din Polonia și Slovenia.

Precum și cu Președintele Comitetului Militar al NATO, prilej cu care vor fi abordate aspecte ale situației de securitate regională în contextul războiului de agresiune al Federației Rusiei împotriva Ucrainei, măsurile adoptate la nivel NATO pentru întărirea posturii de apărare și descurajare, respectiv aspecte care vizează cooperarea la nivel UE și în plan bilateral.

Totodată, ministrul român al apărării naționale se va întâlni cu doi congresmeni americani, Thomas Keane și Bill Keating, prilej cu care va discuta aspecte legate de principalele amenințări de securitate din regiunea Mării Negre, implicarea României în sprijinirea multidimensională a Ucrainei, precum și principalele repere ale cooperării bilaterale România – SUA în domeniul apărării pentru dezvoltarea programelor de înzestrare și a oportunităților de investiții în sfera industriei de apărare din România.”

This post was last modified on oct. 3, 2023, 11:42 AM 11:42

Disqus Comments Loading...