Ministrul Educatiei transmite o serie de anunturi de ultima ora pentru scolile si universitatile din toata Romania, iar asta pentru ca in atentia tinerilor din tara este adus, in primul rand, felul in care PNRAS a ajutat o scoala din Mangalia sa se dezvolte si sa ofere un sistem de invatamant mai bun pentru elevii sai.
Ministrul Educatiei explica mai jos cum a decurs acest proces, dar mai mult decat atat, aduce in atentia romanilor inclusiv ceea ce se face pentru ca invatamantul superior sa le ofere studentilor experiente de calitate in momentul de fata, iar mai multe detalii despre tot puteti vedea acum mai jos.
“Astăzi, vă prezentăm încă o școală care depune eforturi constante pentru combaterea abandonului școlar – Școala Gimnazială Nr. 1 din Mangalia, care derulează proiectul „Școala noastră pentru un viitor mai bun!”. Prin intermediul proiectului, au fost organizate activități remediale pentru elevii care au avut nevoie de sprijin suplimentar pentru a obține rezultate școlare foarte bune.
Mai mult decât atât, prin fondurile obținute de către unitatea de învățământ, echipa de conducere a reușit să asigure tuturor elevilor rechizite și materiale educaționale, precum și accesul într-un laborator de chimie modern, în care elevii pot pune în practică noțiunile teoretice pe care deja le dețin. Felicităm Școala Gimnazială Nr. 1 din Mangalia pentru toate eforturile depuse până acum. Elevii, părinții și profesorii de aici au format o adevărată echipă.
Pentru reducerea abandonului școlar și, cu siguranță, această comunitate poate fi considerată un model de bune practici pentru celelalte unități de învățământ din România implicate în Programul Național pentru Reducerea Abandonului Școlar (PNRAS). Învățământul superior este esențial pentru a reuși să adresăm împreună marile provocări ale societății noastre sau din plan global.
Astăzi, m-am bucurat să fiu alături de studenții de la Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” și de cei ai Universității de Artă Teatrală și Cinematografică „I. L. Caragiale”, într-un moment important și emoționant pentru studenți, în special pentru boboci: festivitățile de deschidere a anului universitar.
Două lumi aparent diferite, dar care sunt legate, în mod esențial, de faptul că formează specialiști a căror activitate este îndreptată, preponderent, spre ceilalți. Arta și medicina sunt profesii în care vocația, dragostea pentru oameni și altruismul sunt pietre de hotar. Este un act de curaj să alegi o profesie precum cea de medic și să-ți iei angajamentul de a vindeca răni, fie că sunt fizice sau nu, așa cum este un act de curaj să alegi arta.”
This post was last modified on oct. 3, 2023, 8:36 AM 08:36