Ministrul Educatiei aduce in atentia tuturor romanilor, printr-un nou mesaj important, decizia care a fost luata cu privire la semnarea unui nou ordin legat de felul in care se va constitui Corpul National de Profesori mentori din invatamantul preuniversitar, insa si infiintarea REgistrului National al profesorilor mentori.
Ministrul Educatiei explica mai jos de ce este important acest ordin, care va fi publicat in Monitorul Oficial, pentru a intra in vigoare, dar si cat de importante sunt investitiile de care se vor bucura studentii si cercetatorii francofoni, detalii despre tot fiind disponibile mai jos pentru toti cei interesati acum.
“A fost semnat Ordinul de modificare a Ordinului ministrului educației privind constituirea Corpului național de profesori mentori din învățământul preuniversitar și înființarea Registrului național al profesorilor mentori din învățământul preuniversitar. Începând din acest an școlar, din Corpul național de profesori mentori vor putea face parte și cadrele didactice titulare din rețeaua națională a școlilor de aplicație sau din unitățile de învățământ care intră în structura bazelor de practică pedagogică.
Absolvente ale programelor PROF III – Management educațional în context mentoral sau PROF IV – Coaching în procesul de predare-învățare-evaluare în contextul blended-learning. Ordinul va fi transmis spre publicare în Monitorul Oficial al României. Una dintre investițiile valoroase din țara noastră, de care se vor bucura atât studenții, cât și cercetătorii francofoni și nu numai: Casa Francofoniei din România, a doua din lume, după cea din Paris!
Am fost prezentă, astăzi, alături de Președintele României, Excelența Sa Domnul Klaus Iohannis, doamna Louise Mushikiwabo, Secretar General al Organizației Internaționale a Francofoniei, doamna Raluca Turcan, Ministrul Culturii, și domnul Sorin Mihai Cimpeanu, Președinte al Agenției Universitare a Francofoniei, în prezența domnului Mihnea Costoiu, Rectorul Universității Politehnica și gazda evenimentului.
La inaugurarea acestui edificiu, în incinta Universității Naționale de Știință și Tehnologie Politehnica București. Este un moment ce pune accentul pe dimensiunea internațională a învățământului superior și consolidează viziunea proiectului „România Educată”, cu atât mai mult cu cât acest proiect este, deja, transpus în legi sub auspiciul cărora au început atât anul școlar preuniversitar, cât și cel universitar.
Casa Francofoniei din România, inaugurată în anul în care sărbătorim 30 de ani de la aderarea României la Organizația Internațională a Francofoniei, le va permite studenților din universitățile membre ale Agenției Universitare a Francofoniei, în care România are al doilea cel mai mare număr de universități membre, să experimenteze mobilitatea studențească și să studieze în cele mai bune instituții de învățământ superior și de cercetare.”
This post was last modified on oct. 3, 2023, 3:05 PM 15:05