X

Ministrul Energiei: Notificarile Oficiale de ULTIMA ORA pentru Romani, Actiunile Desfasurate!

Ministrul Energiei transmite o serie de notificari oficiale de ultima ora, cu privire la actiunile pe care le-a desfasurat pentru romanii din intreaga tara, iar asta deoarece Sebastian Burduja vorbeste intr-o prima faza despre trei acte normative initiate de ministerul sau pentru alocarea unor sume de bani pentru Complexul Energetic Valea Jiului.

Ministrul Energiei vorbeste deasemenea mai jos si despre o vizita pe care a derulat-o la Abu Dhabi, la invitatia omologului sau din Emiratele Arabe Unite, discutia avand in centru felul in care Romania poate beneficia de pe urma unei colaborari in vederea cresterii independentei energetice a tarii, dar si despre viitorul energiei la nivel global.

“Se vede lumina de la capătul tunelului. Încă de la preluarea mandatului, am promis că voi rezolva situația minerilor din Valea Jiului. Este o promisiune respectată. Astăzi, Guvernul României a adoptat trei acte normative inițiate de Ministerul Energiei, care deschid o nouă etapă pentru Valea Jiului. Prin Ministerul Energiei, din fondul de rezervă la dispoziția Prim-Ministrului.

Se va acorda un sprijin financiar în valoare de 70.502.000 lei pentru noua companie, Complexul Energetic Valea Jiului. Ziua de azi înseamnă șansa Văii Jiului de a-și construi un viitor. Am salvat astfel locurile de muncă a peste 2000 de mineri, care erau angajați la Complexul Energetic Hunedoara (CEH) companie aflată în pragul falimentului.

Toți aceștia vor fi preluați de noua companie, Complexul Energetic Valea Jiului (CEVJ). Pentru CEVJ ajutorul de stat acordat astăzi, primul pachet dintr-o serie, înseamnă susținerea activităților de punere în siguranță a minelor. Totodată, gândim un plan ambițios de diversificare a companiei prin producția de energie verde, pentru a asigura un viitor pe termen lung pentru Valea Jiului, cu locuri de muncă sigure și bine plătite.

Avem în vedere construirea de parcuri fotovoltaice, o centrală hidroelectrică și o unitate pe gaz cu captare de carbon la Paroșeni. Oricât de dificilă este o situație există soluții. Important este să îți pese. România, pe cea mai înaltă scenă a sectorului energetic mondial
La invitația omologului meu, Ministrul Energiei din Emiratele Arabe Unite, Suhail Mohamed Faraj Al Mazrouei, am participat astăzi la Abu Dhabi.

La ceremonia de deschidere a ADIPEC 2023, cel mai mare eveniment din lume dedicat sectorului energetic. Aici sunt prezenți 160.000 de experți în energie, lideri ai peste 2200 de companii și peste 40 de miniștri din întreaga lume. Am avut onoarea să deschid acest eveniment de marcă pe scena principală, alături de Ministrul Energiei din UAE, gazda evenimentului, Ministrul Energiei și Infrastructurii din Turcia, Alparslan Bayraktar, și Secretarul General al OPEC, Haitham Al Ghais.”

This post was last modified on oct. 3, 2023, 12:19 AM 00:19

Disqus Comments Loading...