Armata Romana: Actiuni de ULTIMA ORA ale Militarilor Romani, Informarile Oficiale Facute

Armata Romana Actiuni ULTIMA ORA Militarilor Romani Informarile Oficiale Facute

Armata Romana anunta in mod oficial actiunile de ultima ora ale militarilor romani, acestea fiind aduse in atentia romanilor pentru a ne notifica in legatura cu ceea ce se intampla, iar primul anunt important are in centrul intalnirea Sefului Statului Major al Apararii, Daniel Petrescu, cu omologul sau suedez.

Armata Romana vorbeste mai jos despre ceea ce s-a discutat in cadrul acestei intalniri importante, insa separat de asta ni se aduce in atentie inclusiv exercitiul “Marasesti 23”, desfasurat in perioada 25 septembrie – 6 octombrie in cadrul Centrului Secundar de Instruire prin Lupta Babadag, conform MApN.

“Șeful Statului Major al Apărării, generalul Daniel Petrescu, s-a întâlnit marți, 3 octombrie, la sediul MApN, cu omologul său din Regatul Suediei, generalul Micael Bydén. Agenda de lucru s-a axat pe analiza situației regionale de securitate și măsurile aliate de consolidare a posturii de descurajare și apărare, respectiv pe dezvoltarea dialogului strategic dintre cele două armate și a cooperării aplicate în planul instruirii comune.

Totodată, cei doi oficiali au discutat despre stadiul proiectelor PESCO (Cooperare Structurată Permanentă) din cadrul inițiativei UE în domeniul apărării și despre participarea celor două armate la misiuni și la Grupurile Tactice de Luptă ale Uniunii Europene. Generalul Daniel Petrescu a subliniat că armata Regatului Suediei face parte din categoria celor mai apropiate armate partenere ale NATO.

„Împărtășim aceleași valori și răspundem împreună la aceleași provocări de securitate în Europa. Războiul readus pe continentul european de Federația Rusă a generat și o reconfigurare aliată semnificativă prin accederea Finlandei în NATO. Ne așteptăm ca, în viitorul cât mai apropiat, să ne antrenăm împreună ca aliați NATO și cu militarii suedezi.

Suntem deschiși pentru proiecte de extindere a cooperării militare în toate formatele, bilateral, UE și NATO”, a declarat generalul Daniel Petrescu. Vizita înaltului oficial militar suedez în țara noastră a avut loc la invitația șefului Statului Major al Apărării. Programul delegației a inclus vizite la Comandamentul Diviziei Multinaționale de Sud-Est și la sediile Statelor Majore ale Forțelor Aeriene și Navale din garnizoana București.

Militari din Brigada 9 Mecanizată “Mărășești” participă la exercițiul “Mărășești 23”, care se desfășoară în perioada 25 septembrie – 6 octombrie în Centrul Secundar de Instruire prin Luptă Babadag. La ceremonia de deschidere au luat parte detașamente reprezentative ale structurilor subordonate Brigăzii 9 Mecanizată “Mărășești”. Artileriștii din cadrul Batalionului 345 Artilerie “Tomis” au avut oportunitatea de a-și etala deprinderile formate de-a lungul anului și de a dezvolta spiritul de grup.”