Austria: Masuri de ULTIMA ORA Anuntate de Karner care INTARZIE Aderarea Romaniei la Schengen

Austria Masuri ULTIMA ORA Anuntate Karner INTARZIE Aderarea Romaniei Schengen

Austria a anuntat in mod oficial o serie de noi masuri de ultima ora, prin intermediul ministrului de interne Gerhard Karner, iar din pacate ele intarzie si mai mult aderarea Romaniei la Schengen, totul din cauza faptului ca se introduc noi controale la granitele cu Slovacia, asa cum fac si alte state, totul in urma cresterii migratiei ilegale pe intregul continent.

Austria avea deja controale la granitele cu mai multe tari europene, iar extinderea lor la Slovacia are la baza cresterea cu 900% a numarului de imigranti care incercau sa treaca in mod ilegal granitele tarii, deci e clar ca era nevoie de masuri cat mai rapide pentru ca situatia sa nu degenereze, iar numarul imigrantilor sa creasca exponential.

Austria vorbeste mai jos despre masurile pe care le impune, dar si despre ceea ce fac alte tari din regiune in momentul de fata, iar asta pentru ca inclusiv Polonia si Cehia au introdus controale similare, toate aceste decizii intarziind foarte mult aderarea Romaniei la Schengen, pentru ca dilueaza complet ratiunea din spatele existentei sale.

“Trebuie să controlăm eficient înainte ca contrabandiştii să-şi schimbe rutele. Accentul este pus pe combaterea mafiei de contrabandă brutală și inumană. Prin urmare, controalele la frontieră cu Slovacia vor fi reluate miercuri de la miezul nopții. Controalele care au fost efectuate până acum în zonele apropiate de frontieră vor fi intensificate în controale la punctele de frontieră.

Există unsprezece puncte de control la granița cu Austria cu Slovacia. Controalele la frontieră sunt strâns coordonate cu autoritățile slovace, iar controalele la frontieră cu Slovacia și Ungaria vor continua. Numai în Slovacia, reținările au crescut cu peste 900% față de aceeași perioadă a anului trecut.”