Germania: INGRIJORARILE lui Olaf Scholz, Masuri de ULTIMA ORA ce Vizeaza Schengen si Romania

Germania INGRIJORARILE Olaf Scholz Masuri ULTIMA ORA Vizeaza Schengen Romania

Germania trece printr-o criza extrem de serioasa la ora actuala, ceea ce afecteaza intr-o foarte mare masura atat Romania, cat si Spatiul Schengen, iar asta pentru ca Olaf Scholz este ingrijorat din cauza numarului mare de migranti care ajung pe teritoriul tarii sale la ora actuala, el fiind intr-o continua crestere in aceasta perioada.

Germania este ingrijorata din cauza vizelor vandute de Polonia catre migranti, Olaf Scholz afirmand ca nu se stie cati dintre cei care au beneficiat de ele, au ajuns pe teritoriul tarii sale, aceasta situatie impunand inasprirea controalelor care se deruleaza la granitele externe ale tarii, in special in zona poloneza, pentru a reduce intrarile cat de mult posibil.

Germania nu pare dispusa nici sa-i deporteze pe unii dintre migrantii care vin din tari nesigure, Olaf Scholz afirmand ca acest lucru este problematic, mai ales ca sustine integrarea unora pentru a ocupa locurile de munca disponibile la ora actuala in tara, ceea ce si alti oameni din interiorul partidului de guvernamant sustin in aceasta perioada foarte complicata.

“Nu se poate întâmpla ca multe vize să fi fost eliberate aparent pentru bani, unde trebuie să ne temem că mulți dintre ei s-au mutat în Germania cu astfel de vize. De aceea trebuie consolidate și măsurile la granița cu Polonia de partea germană. Clasificarea statelor din Maghreb drept țări sigure de origine este problematică.

Știm că în aceste țări predomină condiții politice dificile și că cetățenii se confruntă cu persecuții. Dar există mai mult. Împărtășesc înțelegerea multor oameni care spun: dacă există o muncă care trebuie făcută și există cineva care ar putea să o facă, atunci ar trebui să o facă.”