Ministrul Educatiei: Hotarari Oficiale IMPORTANTE Confirmate pentru Elevii si Studentii din Romania

Ministrul Educatiei Hotarari Oficiale IMPORTANTE Confirmate Elevii Studentii Romania

Ministrul Educatiei a confirmat in mod oficial o serie de hotarari importante pentru elevii si studentii din toata Romania, iar asta deoarece Ligia Deca pune in atentia tuturor faptul ca in cursul zilei de ieri a fost semnat inca un contract de finantare pentru un campus pentru invatamant dual, acesta urmand a fi construit in Targu Mures.

Ministrul Educatiei explica mai jos cum a fost format acest campus pentru invatamant dual, insa deasemenea vorbeste despre un parteneriat pentru finalizarea unui proiect dedicat istoriei evreilor si Holocaustului, proiect foarte important pentru Romania si un numar foarte mare de romani care locuiesc in tara.

“Încă un campus pentru învățământul dual, de data aceasta la Târgu Mureș! Am semnat astăzi, împreună cu domnul prof. univ. dr. Leonard Azamfirei, contractul de finanțare pentru construirea campusului de învățământ dual ERGOPOLIS, câștigat de Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș, în calitate de lider de parteneriat.

Alături de 11 entități din mediul public și privat, în cadrul apelului de proiecte pentru dezvoltarea învățământului dual în România, finanțat prin PNRR. Învățământul dual asigură un traseu profesional predictibil tinerilor! E nevoie, în această societate dinamică, de eforturi colective pentru a garanta elevilor și studenților cadrul necesar pentru dezvoltarea de competențe necesare pe piața muncii.

Felicit consorțiul de la Târgu Mureș pentru această reușită și le doresc mult succes tuturor celor implicați în acest parteneriat pentru a finaliza cu bine proiectul! Astăzi, la Palatul Victoria, a avut loc Ceremonia dedicată disciplinei școlare „Istoria Evreilor. Holocaustul”, în prezența Premierului Marcel Ciolacu și a Președintelui Senatului, Nicolae Ciucă. Am reiterat faptul că, în calitate de ministru al educației.

Voi susține toate demersurile pentru a combate retorica extremistă, distorsionarea faptelor istorice, manipularea și încercările de învrăjbire a semenilor prin discriminare și intoleranță. Disciplina „Istoria Evreilor. Holocaustul” a fost introdusă în planurile-cadru ale învățământului liceal, fiind, astfel, puse în aplicare prevederile legale și reconfirmându-se angajamentul național pentru susținerea educației privind Holocaustul. Precum și educația pentru prevenirea și combaterea antisemitismului.

Alături de disciplina „Istoria Evreilor. Holocaustul”, din anul școlar 2025-2026, planurile-cadru pentru învățământul liceal vor cuprinde și disciplina obligatorie „Istoria comunismului din România”. De asemenea, elevii vor putea opta și pentru „Istoria, robia și deportarea romilor”. Ca disciplină şcolară modulară opţională pentru învățământul gimnazial și liceal. Am convingerea că doar prin educație putem transmite generaților prezente și viitoare valorile toleranței, respectul pentru drepturile omului, aprecierea altor culturi și a diversității, cultivând pacea.”