X

Politia Romana: Campania Oficiala pentru Siguranta Scolara in Romania!

Politia Romana vorbeste in mod oficial mai jos despre siguranta scolara in Romania in momentul de fata, iar asta deoarece o campanie speciala a fost initiata pentru a aduce in atentia romanilor ceea ce se face pentru imbunatatirea acesteia acum.

Politia Romana ia masuri de acest gen pentru ca inainte de finalul anului trecut numarul incidentelor din scoli a crescut exponential, astfel ca era nevoie ca aceste tipuri de campanii sa fie puse in derulare pentru protejarea romanilor.

Împreună pentru siguranța școlară!

Dragi părinți, elevi și cadre didactice, Cu toții ne dorim ca școala să fie un loc sigur și propice pentru învățare. Pentru a asigura acest lucru, la nivelul Ministerului Afacerilor Interne și Ministerului Educației, se derulează Campania de prevenire a faptelor de port sau folosire fără drept de obiecte periculoase în incinta unităților de învățământ preuniversitar, cu scopul de a creşte gradul de siguranţă a elevilor şi a personalului didactic şi de a preveni delincvenţa juvenilă în incinta şi în zona adiacentă a unităţilor de învăţământ preuniversitar.

Ce considerăm obiecte periculoase ?

Obiectele periculoase includ cuțite, obiecte ascuțite, spray-uri iritante și orice altă armă sau instrument care poate pune în pericol siguranța elevilor și a personalului școlar.

Cum puteți ajuta ?

  1. Discutați deschis cu copiii despre importanța siguranței școlare.
  2. Verificați regulat ghiozdanele elevilor.
  3. Încurajați raportarea oricăror incidente sau suspiciuni de port ilegal de obiecte periculoase către conducerea școlii sau autorități.

Haideți să lucrăm împreună pentru un mediu școlar sigur și propice în care fiecare copil să se poată dezvolta în deplină siguranță.

This post was last modified on oct. 4, 2023, 7:07 PM 19:07

Disqus Comments Loading...