X

Germania: Decizia lui Olaf Scholz cu Masuri Ferme de ULTIMA ORA ce INTARZIE Aderarea Romaniei la Schengen

Germania a inceput sa puna in aplicare o serie de masuri ferme pe care Olaf Scholz le-a decis in mod oficial pentru tara, insa din pacate ele intarzie aderarea Romaniei la Schengen in cursul anului 2023, si nu numai, iar asta pentru ca vorbim despre controale stationare la granitele cu mai multe tari, introduse chiar din cursul noptii trecute.

Germania are de acum controale stationare la granitele cu Austria, Polonia, Cehia si Slovacia, Olaf Scholz dandu-i ministrului Nancy Faeser libertatea de a le impune, iar aceasta a declarat in mod oficial ca 1 din 4 refugiati care intra in tara sunt adusi in mod ilegal, asa ca este nevoie de limitarea libertatilor oferite de catre Schengen acum.

Germania nu este prima tara care impune restrictii de acest gen cu privire la Schengen, insa din pacate tot acest context anuleaza sansele ca Romania sa adere in anul 2023, pentru ca se adevereste ceea ce spune Austria, ca sistemul nu functioneaza, deci o expansiune a sa nu ar fi oportuna, in ciuda eforturilor facute de catre Guvernul de la Bucuresti.

“Acum am descoperit că unul din patru refugiați care vin în Germania vine prin intermediul contrabandiștilor. Având în vedere numărul tot mai mare de sosiri în Slovacia, de miercuri la miezul nopții au loc controale staționare la frontieră la granița cu țările vecine Austria, Polonia și Republica Cehă.

Primele procese de înregistrare vor începe anul viitor. Acesta este un punct foarte important al acordului european conform căruia toți cei care vin trebuie să fie înregistrați la frontierele externe ale UE. Nu a fost o situație în care practic nu a fost niciodată reglementată – am reușit asta cu compromisul privind azilul.”

This post was last modified on oct. 5, 2023, 8:50 AM 08:50

Disqus Comments Loading...