X

Armata Romana: 3 Anunturi de ULTIMA ORA privind Actiunile IMPORTANTE ale Soldatilor Romani

Armata Romana vorbeste in mod oficial, in 3 anunturi de ultima ora, despre actiunile importante ale soldatilor romani, derulate in cursul perioadei recente, iar primul dintre ele vizeaza Exercitiul Marasesti 23, un eveniment de instruire al Briazii 9 Mecanizata, el avand loc intre 25 septembrie si 6 octombrie in cadrul Centrului de la Babadag.

Armata Romana aduce deasemenea in atentie ceea ce inseamna participarea la un exercitiu de mobilizare ca militar rezervist, continuand detaliile cu exercitiul MOBEX VN-VS-23, la care au participat militarii rezervisti aflati in activitate, Exercitiul Valahia 23 fiind deasemenea derulat in perioada recenta, acesta vizand siguranta nucleara.

“Exercițiul „Mărășești 23”, principalul eveniment de instruire al Brigăzii 9 Mecanizată, s-a desfășurat între 25 septembrie și 6 octombrie în Centrul Secundar de Instruire pentru Luptă Babadag. Au fost prezente pe câmpul de instrucție subunități din toată Brigada 9 Mecanizată (tancuri, infanterie, artilerie, apărare antiaeriană, subunități de cercetare și logistice); în cifre, peste 500 de militari, cu peste 100 de mijloace tehnice.

Exercițiul a cuprins și o secvență de 24 de ore de foc continuu, în care s-au executat trageri de luptă cu muniție reală, cu întreg Battle Group-ul 912. Vă reamintim că emisiunile Jurnal Militar pot fi ascultate la România Actualități sâmbătă, ora 9.05 și la toate posturile teritoriale din rețeaua radioului public, astfel.

Ce înseamnă să participi la un exercițiu de mobilizare ca militar rezervist ?

Este ceea ce vă arătăm în clipul video de mai jos din punctul de vedere a doi militari rezerviști extrem de diferiți. Unul cu experiență şi care simte emoția revederii foștilor colegi și al doilea care intră pentru prima dată într-o unitate militară. În poligonul Bogza a avut loc ,,Exerciţiul de mobilizare pentru verificarea stadiului pregătirii populaţiei, economiei şi teritoriului pentru apărare – MOBEX VN-VS-23”.

Specialiști din MApN au participat la exercițiul „Valahia 23”. Exercițiul de simulare a unei urgențe nucleare/radiologice „Valahia 23”, care face pare din proiectul Norway Grants – “Îmbunătățirea securității și siguranței nucleare în România – Creșterea rezilienței la dezastre și a pregătirii pentru răspunsul la evenimente nucleare și radiologice”, finanțat prin Mecanismul Financiar Norvegian, s-a desfășurat în perioada 3-5 octombrie 2023.

În cadrul exercițiului, structurile de apărare CBRN din Ministerul Apărării Naționale au pus în aplicare Planul de acțiune al forțelor și mijloacelor MApN pentru executarea misiunilor CBRN în urma producerii unui accident nuclear/radiologic pe teritoriul național sau în proximitate și Planul național de răspuns la situația de urgență nucleară sau radiologică (PNRUNR), ca urmare a simulării incidentului produs la CNE Cernavodă.”

This post was last modified on oct. 6, 2023, 8:50 PM 20:50

Disqus Comments Loading...