Italia: Giorgia Meloni Confirma Decizia de ULTIMA ORA pentru Aderarea la Schengen a Romaniei

Italia Giorgia Meloni Confirma Decizia ULTIMA ORA Aderarea Schengen Romaniei

Italia confirma in mod oficial o decizie foarte importanta pe care Giorgia Meloni a luat-o pentru a facilita aderarea Romaniei la Schengen, iar asta pentru ca premierul guvernului de la Roma a fost intr-un final de acord cu noul text pe care Comisia Europeana il vrea adoptat pentru reglementarea migratiei in Europa din 2023.

Italia nu a fost de acord cu anumite prevederi ale textului, la fel ca Germania, insa situatia s-a schimbat saptamana aceasta, atat Giorgia Meloni, cat si Olaf Scholz fiind in sfarsit de acord sa semneze pentru trimitere asa la Parlamentul European in vederea ratificarii, iar astazi la Granada urmeaza sa fie stabilt totul, ceea ce ajuta Romana in procesul sau.

Italia ajuta foarte mult Romania sa adere la Schengen, la fel ca si Germania, iar asta pentru ca ambele tari iau masuri care sa simplifice procesul prin care tara noastra intra intr-un final in acest sistem, dupa adoptarea noului pact privind azilul, Austria ar trebui sa renunte la veto-ul sau, ori cel putin acestea sunt asteptarile foarte multor romani din toata tara.

“Sunt mulțumit pentru că textul satisface mult mai mult cerințele italiene și fericita pentru că s-a demonstrat că nu suntem izolați în această negociere. Percepția și încercările Europei asupra imigrației evoluează către o linie mai pragmatică de legalitate care dorește să combată traficanții, să oprească imigrația ilegală.

Si să gestioneze imigrația legală, singura modalitate de a le oferi o viață decentă. L-am votat pentru că credem că este un text cu siguranță mai bun decât regulile anterioare, dar propunerea actuală a Italiei este să nu vorbim în continuare despre modul în care redistribuim oamenii care ajung ilegal în Europa.”