X

Ministrul Educatiei: Noile Actiuni de ULTIMA ORA pentru Elevii si Profesorii Scolilor din Romania!

Ministrul Educatiei le vorbeste in mod oficial elevilor si profesorilor din toata Romania despre actiunile recente care au fost derulate pentru ei, iar asta deoarece Ligia Deca a avut un schimb de bune practici cu reprezentanti ai Spaniei in Romania, unelemasuri urmand a fi implementate in tara noastra.

Ministrul Educatiei ofera mai jos mai multe detalii cu privire la ceea ce a fost discutat in mod oficial, insa sunt oferite informatii inclusiv cu privire la programul “Scoala Altfel”, unul care are menirea de a oferi noi experiente educationale pentru elevii si profesorii din Romania in cursul anilor urmatori.

“Schimbul de bune practici, dezvoltarea programelor europene și promovarea echității – acestea au fost temele principale de discuție în cadrul întâlnirii pe care am avut-o astăzi cu domnul Markus Gonzalez Beilfuss, subsecretar în cadrul Ministerului Universităților din Spania, însoțit de domnii José Antonio Hernández Pérez-Solórzano, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Regatului Spaniei în România.

Si Franciso Javier Menendez Sánchez, atașatul pentru învățământ din cadrul Ambasadei Regatului Spania în România. M-am bucurat de interesul pe care oficialii spanioli l-au arătat pentru programele privind echitatea și reducerea abandonului universitar pe care noua Lege a învățământului superior din România le-a reglementat. „Primul student în familie”, parte din Programul Național pentru reducerea abandonului universitar.

Este un exemplu de instrument de susținere a posibililor candidaţi la studiile de învăţământ superior şi a studenţilor care provin din familii care au un nivel scăzut de educație. Împărtășim același context legislativ la nivel național, având în vedere că și Spania a demarat reforme printr-o nouă Lege a învățământului superior. Numărul tot mai mare de universități prezente în alianțe europene și dorința de a promova viitoarele Diplome europene se adaugă altor priorități comune.

Pe lângă acestea, atenția acordată unor procese precum internaționalizarea învățământului superior, echitatea și implicarea studenților în procesul decizional vor face, cu siguranță, ca relațiile bilaterale să fie și mai strânse decât sunt deja și să se concretizeze în multiplicarea schimbului de bune practici între cele două țări. Metodologia de organizare a Programului național „Școala altfel” va fi publicată în Monitorul Oficial.

În anul școlar 2023-2024, prioritățile Programului național „Școala altfel” au fost stabilite și au rolul de a contribui la dobândirea cunoștințelor, abilităților și atitudinilor necesare pentru: prevenirea consumului de alcool, droguri și alte substanțe psihoactive în rândul copiilor și tinerilor. Prevenirea și reducerea faptelor de violență verbală, fizică, psihologică – bullying, emoțională, sexuală, socială, culturală, cibernetică în rândul copiilor și tinerilor.”

This post was last modified on oct. 6, 2023, 7:52 PM 19:52

Disqus Comments Loading...