Ministrul Sanatatii le aduce in atentie romanilor din intreaga tara o serie de masuri foarte importante pentru Romania si sistemul sau medical, iar asta pentru ca initial vorbeste despre Spitajul Judetean din Oradea, care a fost dotat cu un microscop operator de ultima generatie, cu informatii suplimentare mai jos.
Ministrul Sanatatii vorbeste deasemenea si despre informatiile false cu privire la testarea in masa a elevilor privind consumul de droguri, ceea ce nu este adevarat, oferind si o serie de detalii foarte importante cu privire la ceea ce intentioneaza autoritatile sa faca pentru imbunatatirea sistemului medical.
“Echipamente performante pentru neurochirurgie la Spitalul Județean de Urgență Oradea. Ministerul Sănătății a finanțat achiziționarea unui microscop operator de ultimă generație! Echipamentul este dotat cu sistem robotizat de vizualizare microscopică, endoscopică și exoscopică, iar investiția s-a ridicat la 3.8 milioane de lei. Microscopul va fi folosit în intervenții chirurgicale pentru înlăturarea tumorilor intracerebrale, la anevrisme intracraniene și malformații arterio-venoase cerebrale.
Pentru leziuni expansive și vasculare la nivelul măduvei spinării, cât și pentru malformații disrafice și alte leziuni complexe ale sistemului nervos cu un nivel ridicat de precizie și siguranță pentru pacient. Susținem autoritățile locale care au vocația dezvoltării sistemului medical! Sănătate pentru oameni! Un vaccin este un preparat biologic care conține microorganisme omorâte sau atenuate, ori fragmente ale acestora.
În urma administrării vaccinului, apare un răspuns imun (de apărare), care ne protejează împotriva infecției, bolii clinic manifeste sau decesului. Tu ai ales să te protejezi prin vaccinare ? Da. Vaccinul hepatitic A poate fi administrat oricărei persoane, începând cu vârsta de 1 an. Verifică împreună cu medicul tău de familie cum poți să te vaccinezi împotriva hepatitei A.
A fost o idee nefericită, nici nu ştiu, nu vreau să mai investighez, să văd cine a lansat această idee în spaţiu public, de testare în masă copiilor la şcoală. Nu ştiu cine a lansat-o, eu am fost de la început împotrivă. Este clar că un astfel de demers, dincolo de faptul că va crea foarte multă vâlvă în societate, foarte multe contradicţii, foarte multe discuţii, foarte multe costuri.
Nu are nici un fel de beneficiu, dimpotrivă, pentru că va duce la discriminarea şi la stigmatizarea copiilor. Daca un elev este pozitiv, trebuie să discuţi cu familia, trebuie să ai resursele în primul rând. M-aş fi gândit la lansarea acestei idei dacă n-ar fi avut în spate considerente de natură economică.”