X

Romania: Nou Anunt de ULTIMA ORA privind Aderarea la Schengen cu vesti PROASTE

Romania se chinuie in continuare sa obtina aderarea la Schengen, insa din pacate vorbim si despre vesti foarte proaste pentru oamenii din toata tara, iar asta pentru ca direct de la presedintele Klaus Iohannis vine un anunt conform caruia Austria n-ar urma sa-si schimbe curand pozitia vis-a-vis de veto-ul cu care blocheaza aderarea tarii noastre.

Romania poate beneficia de pe urma noului pract privind migratia, care urmeaya sa fie adoptat de catre Parlamentul European, insa Klaus Iohannis da de inteles ca este nevoie de alte metode de a convinge Austria sa permita aderarea Romaniei la Schengen, pentru ca acest pact nu va fi suficient, deci va fi nevoie de mult mai mult, in final.

Romania depune eforturi intense pentru a-si asigura intrarea in Schengen cat de repede se poate, insa din pacate este nevoie de concursul mai multor tari pentru ca acest obiectiv sa fie indeplinit, iar nu toate sunt extrem de dornice sa isi furnizeze sprijinul total si neconditionat pentru acest obiectiv, riscand sa infurie si Austria cu eforturile.

“Este posibil să avem o discuție complet informală, până acum n-am avut-o. S-a scurs multă cerneală în ultimele zile pe acest pact pe migraţie. Sincer, progresul obţinut, după părerea mea, este destul de modest, dar este un progres, recunoaştem. Faţă de nimic ce am avut până acum, fiindcă de ani de zile se negociază.

Si poziţiile statelor au fost foarte diferite, nu s-a putut ajunge la nimic, acum avem o bază mai degrabă tehnică şi ceea ce s-a discutat foarte mult în ultimele zile, anumite puncte unde au fost negocieri intense. Nu cred că Pactul pe migraţie va schimba poziţia Austriei privind aderarea României la Schengen.”

This post was last modified on oct. 6, 2023, 8:40 PM 20:40

Disqus Comments Loading...