Spania: Pedro Sanchez INGRIJORAT, Hotarari IMPORTANTE pentru Schengen, Efecte in Romania

Spania Pedro Sanchez INGRIJORAT Hotarari IMPORTANTE Schengen Efecte Romania

Spania are un premier foarte ingrijorat de situatia de criza prin care trece Uniunea Europeana la ora actuala, Pedro Sanchez facand noi anunturi oficiale cu privire la problemele majore cu care se confrunta in momentul de fata Insulele Canare si Baleare din cauza numarului foarte mare de migranti, care au ajuns pe tarmurile lor.

Spania, la fel ca si Italia, se confrunta cu un aflux de imigranti ilegali la ora actuala, tarmurile insulelor Canare, Baleare si Lampedusa fiind sufocate de mii peste mii de oameni care cauta siguranta in UE, insa asta pune presiune majora pe Spatiul Schengen si aderarea Romaniei, Pedro Sanchez cerand ajutor pentru a face fata situatiei.

Spania a promis sa ajute Romania sa adere la Spatiul Schengen cat mai rapid posibil, iar asta si pentru ca detine presidintia Consiliului Uniunii Europene, deci poate sa puna pe ordinea de zi a consiliilor JAI dosarul aderarii, insa tara are deasemenea nevoie de ajutorul Comisiei Europene pentru a face fata numarului mare de migranti.

“Spania nu poate face față imigrației ilegale fără ajutorul Uniunii Europene. Sau s-ar putea ca sudul Spaniei și Insulele Canare și Baleare să se confrunte și să-și asume tot acest fenomen de imigrație ilegală fără solidaritate. Sosirile pe mare în Spania, din Senegal și din alte țări africane, au crescut cu o cincime până acum în acest an față de anul precedent,.

Cu peste 3.500 de sosiri în Insulele Canare luna trecută pe un fundal de vreme mai caldă. mări mai moale și mai calme. . Discuțiile de vineri se vor concentra asupra modului de pregătire a UE, formată din 27 de state membre, pentru a adăuga într-o zi noi membri, inclusiv eventual Ucraina.”