X

Austria: Gerhard Karner Anunta Masuri de ULTIMA ORA ce INTARZIE Aderarea Romaniei la Schengen

Austria anunta prin Gerhard Karner masurile noi de ultima ora care intarzie si mai mult aderarea Romaniei la Schengen, iar asta din cauza faptului ca guvernul de la Viena, condus de Karl Nehammer, impune noi controale la granitele cu Slovacia, dupa ce numarul de migranti care intra in tara a crescut extrem de mult in ultimele luni.

Austria vrea sa isi protejeze mult mai eficient granitele de migrantii ilegali, care ajung in tara si cer azil, noile controale impuse fiind gandite pentru a contra lipsa implicarii vazute la alte tari, cand vine vorba despre depistarea migrantilor ilegali, o problema din cauza careia aderarea Romaniei la Schengen a fost blocata deja in anul 2022.

Austria impune aceste masuri cu motivarea faptului ca Europa are nevoie de solutii radicale pentru protejarea granitelor interne, dar si a Spatiului Schengen, insa in realitate acesta nu mai functioneaza in conformitate cu obiectivele in baza carora a fost infiintat, iar aderarea Romaniei ramane o mare necunoscuta in continuare, cel putin pentru 2023.

“Facem asta pentru că știm din experiența anterioară că după astfel de controale [sunt impuse în altă parte] contrabandiştii reacționează foarte repede și își schimbă rutele. Austria nu își poate permite să devină un punct slab de intrare. O treime din statele Schengen au adoptat acum controale la frontieră. Diplomații austrieci se află în prima linie a imigrației ilegale.

Austria a avut anul trecut cel mai mare număr pe cap de locuitor de cereri de azil din UE. Trei sferturi dintre ei nu au fost înregistrate anterior ca au intrat într-un alt stat membru al UE, chiar dacă Austria nu are frontiere externe. Țările UE sunt responsabile pentru înregistrarea migranților ilegali.”

This post was last modified on oct. 7, 2023, 11:31 AM 11:31

Disqus Comments Loading...