X

Germania: Olaf Scholz ENERVAT la Culme, Anunt de ULTIMA ORA cu Impact pe Aderarea Romaniei la Schengen

Germania anunta noi masuri ferme prin Olaf Scholz, cancelarul german fiind enervat la culme de criz aprin care trece tara sa, insa si de situatia pe care o genereaza in momentul de fata Polonia si Ungaria, care se opun noului pact privind migratia in UE, ceea ce blocheaza in continuare aderarea Romaniei la Schengen, cat mai rapid in anul 2023.

Germania a fost de acord cu noile prevederi ale pactului, insa Ungaria se considera “violata” de UE cu acest nou pact, iar Polonia este de acord cu plangerile sale, dar Olaf Scholz acuza ambele tari ca le permit migrantilor ilegali sa treaca usor spre teritoriul tarii sale, fara a-i prinde si inregistra, asa cum ar trebui sa o faca.

Germania acuza Polonia si Ungaria de ipocrizie, sustinand politici dure privind migratia, in cadrul intalnirilor din UE, dar in fapt le permit migrantilor ilegali sa treaca in Spatiul Schengen, intarziind efectiv aderarea Romaniei, chiar daca verbal spun ca sunt de acord cu aderarea tarii noastre cat mai rapid si o sustin in mod public.

“State precum Polonia și Ungaria au o poziție contradictorie privind la politica refugiaților. Nu se poate întâmpla ca țările care adoptă o linie dură în dezbaterea UE privind azilul să facă semn celor care ajung la ei, astfel încât să poată ajunge în Germania. UE vrea să adopte reforma azilului înainte de alegerile europene din iunie 2024.

O problemă majoră în politica europeană de migrație este că statele membre nu aderă deja la regulile sistemului european comun de azil existent. Acest lucru nu poate fi blocat de persoane fizice.  Sunt încrezător că un acord negociat în trilogul dintre Parlamentul, Comisia și Consiliul UE va reuși în continuare.”

This post was last modified on oct. 7, 2023, 9:50 AM 09:50

Disqus Comments Loading...