X

Ministerul Apararii: Armata Romana si Anunturile de ULTIMA ORA privind Actiunile si Masurile pentru Militari

Ministerul Apararii pune in imediata atentie a milioanelor de romani din intreaga tara, doua anunturi privind Armata Romana, primul dintre ele avand in centru actiunile din cadrul exercitiului Wind Spring 23, acesta derulandu-se in tara noastra recent, la el participand atat militari romani, cat si cei din cadrul NATO.

Ministerul Apararii vorbeste deasemenea mai jos si despre posturile de subofiteri care sunt disponibile in Armata Romana acum, acestea fiind impartite pe scolile la care militarii se pot instrui in momentul de fata in Romania, detalii suplimentare cu privire la tot fiind disponibile acum mai jos.

“Wind Spring 23! Lupta urbană reprezintă o provocare unică, care impune tehnici, tactici și proceduri aparte, contactul cu inamicul fiind adesea foarte apropiat, în condiții dificile și în situații neprevăzute. Militarii Batalionului 811 Infanterie ,,Dej”, în cadrul exercițiului major ,,Wind Spring 23”, au desfășurat o secvență de instruire specifică ducerii acțiunilor militare în mediul urban. Perfecționându-și deprinderile specifice acestei provocări a câmpului de luptă modern.

Aproximativ 2000 de militari din Brigada 81 Mecanizată ,,General Grigore Bălan”, cu peste 450 de mijloace tehnice, se vor instrui în luna octombrie, la Centrul Național de Instruire Întrunită „Getica” din Cincu, în cadrul exercițiului ,,Wind Spring 23”. Alături de militarii noștri, în acest an, în cadrul exercițiului au fost angrenați militari francezi dislocați în România în cadrul Grupului de Luptă (FRA FN).

Care vor contribui la îndeplinirea obiectivelor de instruire ale brigăzii. Sunt 465 locuri disponibile pentru Cursul de formare a subofițerilor în activitate, distribuite astfel: 345 de locuri la Școala de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Terestre „Basarab I” din Pitești, se pot înscrie NUMAI soldații/gradații profesioniști, pentru specializările: infanterie, infanterie marină, vânători de munte, cercetare, informații militare. 13.10.2023 – termen limită de înscriere a candidaților; 03.07 – 27.10.2023 – susținerea probelor de selecție.

35 de locuri la Școala de Instruire pentru Comunicații, Tehnologia Informațiilor și Apărare Cibernetică din Sibiu -TEHNOLOGIA INFORMAȚIEI 10.11.2023 – termen limită de înscriere a candidaților; 03.07 – 24.11.2023 – susținerea probelor de selecție.  20 de locuri la Școala de Instruire pentru Logistică „General-maior Constantin Constantiniu” din Chitila – CĂI FERATE
13.10.2023 – termen limită de înscriere a candidaților; 03.07 – 27.10.2023 – susținerea probelor de selecție.

Pentru detalii privind condițiile și criteriile de recrutare și selecție corespunzătoare fiecărei categorii de personal militar accesați legislația de specialitate disponibilă pe website-ul ministerului. Înscrierile se fac online in pagina dedicata. sau mergând personal, la biroul informare-recrutare din cadrul centrului militar al județului/sectorului în care aveți domiciliul. Adresele și numerele de telefon sunt disponibile pe website.”

This post was last modified on oct. 7, 2023, 11:09 AM 11:09

Disqus Comments Loading...