X

Romania: Karl Nehammer ATACAT Extrem de Dur dupa Continuarea BLOCARII Aderarii la Schengen

Romania lanseaza un atac extrem de dur impotriva lui Karl Nehammer, cancelarul Austriei, in urma continuarii blocarii aderarii la Schengen a tarii noastre, dar si a Bulgariei, iar asta pentru ca un europarlamentar roman il compara cu un fuhrer, asa cum a fost si cel care a condus Germania nazista in cel de-al Doilea Razboi Mondial.

Romania a anuntat deja ca ar putea cere daune din cauza faptului ca Austria continua sa blocheze aderarea sa la Schengen prin veto-ul pe care nu si-l schimba, 11 miliarde de euro fiind suma adusa in discutie de catre europarlamentarul roman, Vlad Gheorghe, insa sansele ca aceasta sa fie recuperata sunt infime.

Romania ataca Austria oricum si oriunde poate, la fel cum face si Bulgaria, dupa ce guvernele ambelor tari par sa se fi inteles sa se coordoneze pentru a pune presiune si mai mare pe Karl Nehammer sa-si schimbe pozitia si sa nu mai blocheze extinderea Schengen spre Estul Europei, mai ales ca nu are motive legale sa o faca.

“Eu cred că ni s-a făcut o foarte mare nedreptate și de aceea eu înțeleg și reacția emoțională a românilor, pentru că toți ne-am simțit jigniți, pur și simplu, de acest refuz al Austriei, mai precis al cancelarului Nehammer …  adică s-a comportat ca un Führer. Vorbim de 11 miliarde pe an, daune cuantificabile pe partea economică.

Adică cât pierd transportatorii noștri și producătorii, pentru că mărfurile lor nu pot să ajungă în cel mai scurt timp la clienții din restul Europei și vorbim despre pierderile de mediu, pierderi cumva directe, raportat la ce se întâmplă. Dar pierderile indirecte ale cetățenilor, deci în afara zonei de business, astea nu sunt cuantificate nicăieri.”

This post was last modified on oct. 7, 2023, 12:49 PM 12:49

Disqus Comments Loading...