Austria: Masuri de ULTIMA ORA ale Romaniei si Bulgariei dupa BLOCAREA Aderarii la Schengen

Austria Masuri ULTIMA ORA Romaniei Bulgariei BLOCAREA Aderarii Schengen

Austria ramane in centrul discutiilor pe care Romania si Bulgaria le poarta in aceasta perioada, iar asta pentru ca aderarea la Schengen ramane o prioritate maxima pentru ambele tari, iar ele incearca sa colaboreze pentru a forta guvernul lui Karl Nehammer sa-si schimbe pozitia de blocare a intrarii in sistem pentru ambele tari.

Austria si Olanda impiedica impreuna aderarea Bulgariei la Schengen, in timp ce in cazul aderarii Romaniei la Schengen, aderarea este blocata doar de catre Karl Nehammer, insa ambele tari sunt interesate sa ia masuri legale daca in decembrie va fi supusa din nou votului chestiunea aderarii, iar un nou veto va fi dat impotriva lor.

Austria este mult mai vehementa decat Olanda cand vine vorba despre problema aderarii la Schengen, ceea ce nu ar trebui sa mire in vreun fel, iar asta pentru ca Karl Nehammer se plange in toata Europa despre problemele pe care tara sa le are cu migratia, dar un veto dat in 2023 va fi atacat mult mai dur in UE.

“Sunt convins că Austria și Țările de Jos beneficiază de intrarea Bulgariei și României în spațiul Schengen. Și aud deja argumentele noastre fiind prezentate de politicieni din alte țări UE. Va fi foarte greu să apărăm poziția împotriva intrării noastre în Schengen. De data aceasta ar trebui să existe discuții pe această temă.

Iar dacă Austria va continua să opune veto fără a da explicații, vom lua în considerare un răspuns comun. Deocamdată, Bulgaria se concentrează 100% pe planul A, care este acceptarea în Schengen în decembrie. Atunci ne vom gândi la planul B. Europa nu mai poate fi divizată. Trebuie să fim împreună atât ca mesaje politice, cât și ca principii.”