Ministrul Apararii: 2 Anunturi Oficiale de ULTIMA ORA pentru MILIOANE de Romani din Tara!

Ministrul Apararii 2 Anunturi Oficiale ULTIMA ORA MILIOANE Romani Tara

Ministrul Apararii, transmite 2 anunturi oficiale de ultima ora pentru milioane de romani din intreaga tara, iar asta pentru ca in atentia oamenilor este adus faptul ca va continua fara oprire ajutorul pe care Romania il ofera Ucrainei, Angel Tîlvăr participand si la intalnirile de ieri cu Volodimi Zelenski, de la Bucuresti.

Ministrul Apararii explica deasemenea mai jos si faptul ca a avut o intanire cu ambasadorul Marii Britanii in Romania, acordandu-i acestuia Emblema de Onoare a Armatei Romana si discutand cu el despre diverse elemente ale colaborarii dintre cele doua tari, in vederea sustinerii pe parcursul razboiului din Ucraina.

“România va fi solidară cu poporul ucrainean atât cât va fi nevoie. Am acordat sprijin multidimensional Ucrainei încă de la declanșarea războiului de agresiune pornit de Federația Rusă și suntem pregătiți să ajutăm Ucraina și în procesul de reconstrucție post-conflict. Am evidențiat, în cadrul discuțiilor pe care Președintele Klaus Iohannis și prim-ministrul Marcel Ciolacu le-au avut cu președintele Volodimir Zelenski.

Dimensiunea instruirii militarilor ucraineni sub umbrela misiunii EUMAM a Uniunii Europene sau a misiunii de instruire INTERFLEX, desfăşurată pe teritoriul Marii Britanii. În acest context, am evidențiat și perspectiva instruirii militarilor ucraineni, pe viitor, în cadrul Centrului de instruire F-16 care va fi operaționalizat în România, cu scopul de a pregăti piloţi români, aliați și ucraineni.

Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr a avut luni, 9 octombrie, la sediul instituției, o întrevedere bilaterală cu ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord la București, Andrew Noble. Întâlnirea dintre cei doi oficiali a avut loc în contextul încheierii misiunii oficialului britanic în țara noastră.  Ministrul apărării naționale i-a mulțumit ambasadorului britanic pentru contribuția adusă la dezvoltarea relației bilaterale dintre cele două state.

Si pentru promovarea internațională a intereselor României. Ca recunoaștere a meritelor sale și pentru sprijinul acordat susținerii activităților MApN, ministrul Tîlvăr i-a oferit ambasadorului Andrew Noble Emblema de Onoare a Armatei României. „Toate evenimentele recente au dovedit că România și Marea Britanie au viziuni similare asupra provocărilor cu care se confruntă și vom face eforturile necesare pentru a continua să dezvoltăm relația bilaterală.

Este evident că doar împreună putem face față crizelor multiple cu care ne confruntăm”, a declarat ministrul român. Agenda de discuții a inclus subiecte referitoare la situația de securitate din zona Mării Negre în contextul ultimelor evoluții ale războiului de agresiune al Rusiei în Ucraina, modalități de consolidare a relației bilaterale româno-britanice.”