BANCA Transilvania, una dintre principalele institutii financiare din Romania la ora actuala, le transmite tuturor clientilor o atentionare extrem de serioasa cu privire la modalitatile prin care trebuie sa se protejeze atunci cand fac plati online pentru orice ar dori sa cumpere, in orice moment.
BANCA Transilvania explica in mod oficial mai jos modalitatile prin care putem sa fim pacaliti de catre diverse persoane si website-uri sa ne cedam datele personale, fara sa ne dam seama ce se intampla, astfel ca trebuie sa fim mereu foarte vigilenti.
Când plătești online
Asigură-te că ești pe un site sigur. Adresa de web trebuie săînceapă cu https, iar pe pagină trebuie săapară un simbol lacătși “de încredere”. Cumpără de pe site–uri pe care le cunoști. Dacăaiîndoieli, nu plătiîn avans bunurile șiverifică review-uri/recenzii privind site-ul/comerciantul/produsul.
Dacă produsul comandat nu sosește la timp, ia legătura cu vânzătorul, în cel mai scurt timp. Dacă nu răspunde, contactează banca.
Fii atent la termenii șicondițiile prezentate de comerciant și doar dacăești de acord continuătranzacția. Ne referim la politică de anulare, de retur, condițiile de livrare, soluționarereclamații etc.
Fii atent la ofertele “free trial”, cum ar fi testare gratuită pentru o perioadadeterminată, dupăcare, dacă NU îți exprimi explicit dorința de a nu continua folosirea serviciilor, seconsideră automat căești de acord săplătești un abonament pe o anumită perioada și vei fi debitat automat, lunar cu sumaagreată de țineprin acceptul (bifarea) termenilor șicondițiilorîn momentul începeriitestării gratuite și introducerii datelor de card.
Informațiile care ți se cer de obicei pentru a face plată sunt: numărul cardului, data expirării, numele de pe card și codul CVV2 (codul de securitate de pe spatele cardului).
Ulterior ți se solicită confirmarea plății online:
fie prin autentificarea plății prin aplicația BT Pay, dacăaiînrolatcardulînaplicațieșiîn 3D Secure. Vei accesa notificarea și vei autentificatranzacția cu amprenta, recunoașterefacialăsau cu metodă de securizare a telefonului tău. Fii atent când aprobi – verificăsumași numele comerciantului careîțiapar pe ecran.
fie autentificare cu două parole – una dinamică, primită de la bancă și una statică, setată de tine. Fii atent când aprobi – verifică suma și numele comerciantului din SMS-ul primit de la bancă.