Armata Romana aduce in atentia romanilor faptul ca soldatii din tara noastra au participat in cursul zilelor trecute la o serie de antrenamente speciale, care s-au derulat in Capu Midia, ele avand loc doar cu militarii tarii, fara ca militarii vreunei alte tari NATO sa participe la aceste actiuni derulate in toata tara.
Armata Romana explica mai jos cum anume s-au derulat aceste exercitii militare, insa mai mult decat atat, vorbeste inclusiv despre prezenta militarilor romani la Bucharest Gaming Week 23, care se deruleaza in aceasta perioada in Romania, iar mai multe detalii importante despre tot, aveti chiar acum mai jos.
“Antrenamente ale militarilor români și străini, în Poligonul Capu Midia. În poligonul complex de trageri din cadrul Școlii de Instruire pentru Apărare Antiaeriană de la Capu Midia începe o serie de exerciții cu trageri reale de luptă. Militarii români din cadrul Batalioanelor 205 Apărare Antiaeriană din Craiova și 228 Apărare Antiaeriană din Brașov, alături de care se vor afla militari portughezi.
Vor da starul exercițiilor cu sistemul antiaerian Oerlikon și cu sisteme de rachete sol-aer portabile din dotare. Tot în această săptămână, militarii francezi dislocați în baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu continuă să se antreneze la Capu Midia cu sisteme de apărare aeriană cu rază foarte scurtă (VSHORAD) în cadrul exercițiului Eagle Shield 23.2. Militarii Armatei României la Bucharest Gaming Week 23.
Zămbete aduse de colegii nostri în cursul zilei de ieri. Militarii Armatei României le-au pregătit celor mici mai multe surprize și vor garanta experiențe reale și virtuale de neuitat. Cercetașii militari din cadrul Batalionului 313 Cercetare “Burebista” au pregătit un bootcamp în aer liber, în care toți doritorii își pot testa capacitatea de efort într-un mod interactiv.
Iar marinarii îi vor aștepta pe micii vizitatori cu un atelier de noduri marinărești și cu multe jocuri specifice lor. În premieră, Academia Forțelor Terestre va prezenta robotul mobil, care se va plimba printre standuri, aducând un plus de dinamism experienței. La standul Armatei României, participanții pot testa 2 simulatoare utilizate în Academia Forțelor Aeriene.
Pentru formarea piloților militari (simulatorul de zbor în realitate virtuală pentru aeronava IAK-52 care va reda modelul dinamic de zbor cât și funcționarea sistemelor interne ale aeronavelor). De asemenea, vizitatorii pot utiliza ochelarii cu realitate augmentată pentru a vizualiza și interacționa cu elemente 3D, cu aplicabilitate atât în domeniul militar cât și în cel civil. De asemenea, cei mici pot testa simulatorul virtual pentru exersarea ședințelor de tragere, utilizat în mod frecvent de studenții Academiei Forțelor Terestre.”