X

Marcel Bolos: Vestile de ULTIMA ORA pentru Romania, Decizia la Nivel International

Marcel Bolos confirma in mod oficial o decizie foarte importanta pentru Romania la ora actuala, iar asta pentru ca ministrul de Finante ne vorbeste despre faptul ca a fost reconfirmat rating-ul S&P si perspectiva stabila a tarii noastre, acestea fiind o recunoastere a angajamentului pe care-l are Romania.

Marcel Bolos ofera mai jos mai multe detalii cu privire la ceea ce a spus S&P cu privire la standardul pentru Romania, astfel ca vorbim despre vesti extrem de bune pentru tara noastra, in perspectiva initiativelor viitoare de a mai imprumuta banii de care vom avea nevoie pentru functionarea tarii si finantari.

“După ratingul Fitch, primim o nouă veste bună: 𝐒&𝐏 𝐧𝐞 𝐫𝐞𝐜𝐨𝐧𝐟𝐢𝐫𝐦𝐚̆ 𝐫𝐚𝐭𝐢𝐧𝐠𝐮𝐥 𝐬̦𝐢 𝐩𝐞𝐫𝐬𝐩𝐞𝐜𝐭𝐢𝐯𝐚 𝐬𝐭𝐚𝐛𝐢𝐥𝐚̆ O nouă recunoaștere a angajamentului ferm pe care îl avem de a menține stabilitatea economică, a controla deficitul bugetar și a promova reformele structurale.

De ce este important pentru noi? Ne ajută să accesăm piețele de capital la costuri mai reduse și să atragem mai multe investiții străine în România. Pentru oameni însemnă crearea de locuri de muncă, salarii mai mari și îmbunătățirea calității vieții.

În evaluarea sa, S&P evidențiază angajamentele de a continua reformele și agenda fiscală echilibrată și credibilă pe termen mediu susținute de Strategia de redresare și reziliență a României. De asemenea, subliniază reziliența de care a dat dovadă piața muncii din țara noastră precum și creșterea salariului real în martie 2023,

Mai devreme decât în multe alte țări din Europa Centrală și de Est. Cum se îmbunătățește acest rating? Prin reducerea structurală a deficitului fiscal și a deficitului de cont curent. Mai simplu, să ai cheltuieli mai mici decât încasezi. Ceea ce ne cere și Comisia Europeană.

Dacă vrem să primim toți banii europeni care ne sunt alocați pentru autostrăzi, școli, sistem de canalizare și mulți alți vectori ai dezvoltării care ne influențează fiecare zi din viață. S&P a confirmat, de asemenea, că pachetul de măsuri asumat de Guvernul României este vital în acest sens.”

This post was last modified on oct. 16, 2023, 2:05 PM 14:05

Disqus Comments Loading...